ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/09/2015 16:46 EEST | Updated 20/09/2015 18:08 EEST

Μεϊμαράκης: Συγχαίρω τον κ. Τσίπρα και τον καλώ να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει

Sooc
Φωτογραφία αρχείου

Τα συγχαρητήριά του στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καλώντας τον να «σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει».

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για μια εκλογική μάχη που δόθηκε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και πολιτισμένα, αναγνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα φαίνεται ότι διαμορφώνεται ολοκληρωμένα, με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

«Η ΝΔ ούτε διαλύθηκε ούτε τελειώνει»

Ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος σε όσους τον Ιανουάριο «νόμιζαν ότι θα διαλυθούμε» και όσους τώρα «νόμιζαν ότι θα μας τελειώσουν», είπε ότι η ΝΔ ούτε διαλύθηκε ούτε τελειώνει, και ότι αποτελεί εγγύηση για τη σταθερότητα. «Προέχει να σχηματιστεί κυβέρνηση, να δούμε τα προβλήματα της Δευτέρας» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στα γραφεία της ΝΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, «έγιναν εκλογές για να έχουμε ξανά την ίδια κυβέρνηση;»

Ο Τσίπρας έλεγε ότι στόχος του είναι η αυτοδυναμία, είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι «για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την δύναμη των κομμάτων θα πρέπει να δούμε και τα αριθμητικά δεδομένα και όχι μόνο τα ποσοστά, γιατί ήταν μεγάλη η αποχή.

Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα είπε ότι «έχει DNA εκλογών, αν έχουμε πάλι εκλογές εδώ είμαστε».

Η «επόμενη ημέρα» στη ΝΔ

Όσο για το τι θα γίνει στη ΝΔ είπε ότι θα συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα και η Πολιτική Επιτροπή, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει πιο γρήγορα το συνέδριο του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο. Όσον αφορά την αντιπολιτευτική τακτική, σημείωσε ότι η ΝΔ ψήφισε την συμφωνία για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, για τα νομοσχέδια που θα φέρνει η κυβέρνηση θα κρίνει και θα αποφασίζει κατά περίπτωση. Όσο για την κυβέρνηση είπε ότι, ας περιμένουμε, μπορεί να έχουμε κυβέρνηση και με άλλα κόμματα, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να κάνει εκτίμηση για την σταθερότητα μίας κυβέρνησης με 155 βουλευτές.

Είπε ακόμη ότι η ΝΔ θα προχωρήσει συμπαγής, ενώ σε ερώτηση για τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη ότι πρέπει να ανοίξουν οι κομματικές διαδικασίες απάντησε ότι ο καθένας έχει την άποψή του, έχουμε κι εμείς τις συνιστώσες μας.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι συνεχάρη τον κ. Τσίπρα στην δήλωση που έκανε νωρίτερα και ότι δεν θα τον πάρει ξανά τηλέφωνο και ότι αν τον πάρει εκείνος θα ανταποκριθεί. Τέλος είπε ότι μίλησε με τους δύο πρώην προέδρους τον κ. Κώστα Καραμανλή και τον κ. Αντώνη Σαμαρά.