ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/09/2015 19:09 EEST | Updated 20/09/2015 20:08 EEST

Λεβέντης: Σε όσα συμφωνούμε, θα υπερψηφίζουμε. Για όσα διαφωνούμε, θα καταψηφίζουμε

eurokinissi

Για νίκη των νέων ανθρώπων έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς το κόμμα του κατάφερε για πρώτη φορά να μπει στη Βουλή.

«Πρόκειται για νίκη των νέων ανθρώπων. Το ήθος των βουλευτών μας θα είναι υπόδειγμα», τόνισε ο κ. Λεβέντης. Και συμπλήρωσε πως παρά την πόλωση και τον πόλεμο, η Ένωση Κεντρώων άντεξε.

«Λάφυρα δεν ζητώ, αποστολή μας είναι να καθαρίσει η χώρα, εκεί θα δώσουμε το βάρος» επεσήμανε ο κ. Λεβέντης.

«Σε όσα συμφωνούμε, θα υπερψηφίζουμε. Για όσα διαφωνούμε, θα καταψηφίσουμε», τόνισε και έκανε λόγο για «τεχνητή» πόλωση μέσω των δημοσκοπήσεων. 

Δηλώσεις από το Ζάππειο

«Δεν είναι δικαίωση του Λεβέντη αλλά της ελληνικής νεολαίας. Είναι οι νέοι που εισπράττουν 350 και 400 ευρώ το μήνα σε εξευτελιστικές εργασίες», τόνισε ο κ. Λεβέντης μιλώντας στη συνέχεια από το Ζάππειο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε επίσης πως «έγινε προσπάθεια εξόντωσης της Ένωσης Κεντρώων. Παρουσίαζαν ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εξοντώσουν τα μικρά κόμματα».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε επίσης και στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ και επισήμανε ότι χρειάζεται μια οικουμενική κυβέρνηση.

«Η σύζευξη ΑΝ.ΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μία παρά φύση σύζευξη μεταξύ ενός αριστερού και ενός δεξιού. Οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες. Η ανάγνωση της λαϊκής εντολής σημαίνει ότι χρειάζεται μια οικουμενική κυβέρνηση», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Στην ουσία όταν τα κόμματα κυβερνούν ένα ένα υπογράφουν ότι θέλει η ολιγαρχία».