ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/09/2015 11:41 EEST | Updated 20/09/2015 11:41 EEST

Τραμπουκισμούς μελών της ΧΑ έξω από σχολείο στη γειτονιά του Φύσσα καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

SOOC

Για τραμπουκισμούς μελών της ΧΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και μάλιστα σε σχολείο της γειτονιάς του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον Γ. Λαγό προσπάθησαν να προκαλέσουν επεισόδιο ζητώντας να φύγουν τα τραπεζάκια αριστερών κομμάτων. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία και το σχολείο βρέθηκε σε κλοιό ανδρών των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

«Η περιφερόμενη κουστωδία των 30 εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, που από το πρωί περιόδευε τα εκλογικά κέντρα της Β Πειραιά, απειλώντας και τραμπουκίζοντας, κατέληξαν τελικά εκεί που και το Γενάρη είχαν προσπαθήσει να προκαλέσουν επεισόδια: στο 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου, το σχολείο που βρίσκεται πλάι στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα!

Με επικεφαλής τον υπόδικο χρυσαυγίτη Λαγό, και με παρέα άλλα κατακάθια, οι φασίστες ζητάνε να φύγουν από τα σχολεία τα τραπεζάκια της αριστεράς, και δη της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ-ανένταχτοι-ες.

Ως συνήθως, η αστυνομία αρχικά δεν ασχολιόταν με το θέμα, ενώ τώρα επέλεξε να κουβαλήσει ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ που έχουν περικυκλώσει το σχολείο. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο κόσμος που έρχεται να ψηφίσει, βρίσκει ένα σχολείο περικυκλωμένο από ΜΑΤ και στη μια γωνία τους 30 φασίστες να απειλούν. Αυτός δεν είναι τρόπος άσκησης του εκλογικού δικαιώματος. Και βέβαια, ούτε ένας πολίτης δεν πιστεύει ότι τα ΜΑΤ τον προστατεύουν από τους Χρυσαυγίτες, με τους οποίους βαδίζουν χεράκι χεράκι.

Είναι προφανές ότι δεν έχει επιλεγεί τυχαία το σχολείο δίπλα στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δυο μέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας και 3 μέρες αφότου ο αρχηγός της εγκληματικής τους συμμορίας ανέλαβε την «πολιτική ευθύνη» για τη δολοφονία του Παύλου.

Η αστυνομία και η Εισαγγελία να σταματήσουν να κάνουν τους Πόντιους Πιλάτους και να απομακρύνουν τώρα τους Χρυσαυγίτες που προκαλούν, να απομακρύνουν και τα ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ από τα εκλογικά τμήματα, για να συνεχιστεί η εκλογική διαδικασία κανονικά».