Τα ονόματα της νέας Βουλής: Όσοι θα καθίσουν ξανά στα έδρανα και όσοι μένουν εκτός

Τα ονόματα της νέας Βουλής: Όσοι θα καθίσουν ξανά στα έδρανα και όσοι μένουν εκτός
Nikos Libertas / SOOC

Χωρίς να έχει καταμετρηθεί το σύνολο των ψήφων αλλά με σημαντικό το ποσοστό της ενσωμάτωσης, υπάρχει μια πρώτη εικόνα για τα πρόσωπα που θα δούμε στη Βουλή, αλλά και για εκείνα που μένουν εκτός.

Ξεκινώντας από τους πολυσυζητημένους πρώην συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα που επέλεξαν τον δρόμο της Λαϊκής Ενότητας -εκτός μεγάλης ανατροπής- δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δούμε στη Βουλή ούτε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ούτε την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ούτε την Ραχήλ Μακρή αλλά και πολλούς άλλους. Στην Βουλή επιστρέφουν, όπως όλα δείχνουν, η Έλενα Ράπτη, αλλα και ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ το ντεμπούτο του στα έδρανα του κοινοβουλίου θα κάνει και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ποιοι μπαίνουν

Στην Α' Αθήνας, με τον ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν στη Βουλή Φλαμπουράρης, Σακελλαρίδης, Βούτσης και Φίλης. Από την ΝΔ εκλέγονται οι Κεφαλογιάννη Όλγα, Κικίλιας, Μπακογιάννη Ντόρα και Κακλαμάνης Νικίτας. Ξανά στην Βουλή θα δούμε όπως όλα δείχνουν και τον Σκανδαλίδη με το ΠΑΣΟΚ. Το Ποτάμι εκλέγει τον Λυκούδη, το ΚΚΕ την Κανέλλη και οι ΑΝΕλ την Κουντουρά.

Α' ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Α' ΑΘΗΝΑΣ ΝΔ

Α' ΑΘΗΝΑΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Α' ΑΘΗΝΑΣ ΚΚΕ

Α' ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΣΟΚ

Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Α' ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΕΛ

Στη Β' Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 18 βουλευτές, εκ των οποίων τους Τσακαλώτο, Κουρουμπλή, Παππά, Σκουρλέτη κ.α.

Η ΝΔ εκλέγει 11 βουλευτές στη Β' Αθήνας, εκ των οποίων τους Δένδια. Μητσοτάκη, Γεωργιάδη, Χατζηδάκη, Βούλτεψη κ.α. Το Ποτάμι μέχρι στιγμής εκλέγει 3 βουλευτές, που είναι οι Ψαριανός, Θεοχάρης, Αμυράς, ενώ εκτός μένει η Λυμπεράκη, η Δρέττα και ο Τατσόπουλος.

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει 2 βουλευτές τις οποίες καταλαμβάνει η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Εάν η κ. Γεννηματά διαλέξει ωστόσο την έδρα της Αχαϊας, τότε δίνει τη θέση της στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Β' Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ

Β' Αθήνας

Στην Α' Θεσσαλονίκης βάσει των στοιχείων ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεγε 6 βουλευτές (οι οποίοι είναι οι: Παρασκευόπουλος, Αμανατίδης, Κουράκης, Μπόλαρης, Μητραφίδης και Τσιανταφυλλίδης), ενώ από η ΝΔ εξέλεγε 4 βουλευτές (Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη).

Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στη Β' Θεσσαλονίκης, εντός με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Δημήτρης Μάρδας, ενώ από τη ΝΔ εκλέγονται οι Θ. Καράογλου και Σ. Αναστασιάδης.

Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Επικρατείας

Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ

Επικρατείας

Δημοφιλή