ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/09/2015 08:16 EEST | Updated 22/09/2015 08:16 EEST

Μεϊμαράκης: Κλίνω στο να μη θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ

ASSOCIATED PRESS
Leader of New Democracy main opposition party Vangelis Meimarakis casts his vote at a polling station in Athens, Sunday, Sept. 20, 2015. Greeks were voting Sunday in their third national polls this year, called on to choose who they trust to steer the country into its new international bailout. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Με βάση το καταστατικό, αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος και θα ασκεί τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσθέτοντας – όσον αφορά στο ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας- ότι το πιθανότερο είναι να μην θέσει υποψηφιότητα καθώς, όπως εξήγησε, διαφωνεί με τη διαδικασία.

«Προς το παρόν κλίνω στο “όχι” γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος», δήλωσε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου.

Τόνισε επιπλέον, ότι, δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής του καταστατικού, ενώ σημείωσε πως πλέον στον κόμμα αναλαμβάνει τα πάντα η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή).

Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι, ως υπηρεσιακός δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα και πως η όποια κουβέντα για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.

Όσο για την κριτική που δέχεται είπε ότι θα απαντήσει και σημείωσε: «Η κεντροδεξιά πάντα είχε γραμμή συνεννόησης και μετριοπάθειας και ψήφιζε πάντα σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον».

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)