Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες κατά την διάρκεια προσκυνήματος στην Μέκκα

Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες κατά την διάρκεια προσκυνήματος στην Μέκκα
|
Hundreds of thousands of Muslim pilgrims make their way to cast stones at a pillar symbolizing the stoning of Satan, in a ritual called
Hundreds of thousands of Muslim pilgrims make their way to cast stones at a pillar symbolizing the stoning of Satan, in a ritual called
ASSOCIATED PRESS

Τουλάχιστον 717 προσκυνητές υπολογίζεται πως έχασαν την ζωή τους, ενώ άλλοι 800 τραυματίστηκαν στην περιοχή Mina στην Μέκκα.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι νεκροί και οι τραυματίες ποδοπατήθηκαν κατά την διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος Χατζ. Το περιστατικό έλαβε χώρα στον δρόμο 204, που βρίσκεται μεταξύ κατασκηνώσεων των προσκυνητών.

Την Τετάρτη, περισσότεροι από 200 προσκυνητές είχαν παγιδευτεί εντός ενός τραίνου για μισή ώρα, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να χάσουν τις αισθήσεις τους. Εκτιμάται πως στην πόλη της Σαουδικής Αραβίας έχουν καταφτάσει δύο εκατομμύρια προσκυνητές.

Το ποδοπάτημα του πλήθους στη Μίνα αποτελεί την δεύτερη τραγωδία του πλήττει το φετινό ιερό προσκύνημα, μετά την πτώση του γερανού στις 11 Σεπτεμβρίου στο Μεγάλο Τζαμί της ιερής πόλης που σκότωσε 109 ανθρώπους. Είναι η πρώτη τραγωδία που οφείλεται στην κίνηση του πλήθους κατά τη διάρκεια του χατζ από το 2006.

Στις 12 Ιανουαρίου 2006, 364 προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στο ποδοπάτημα του πλήθους κατά τη διάρκεια του λιθοβολισμού των στηλών του σατανά στη Μίνα.

Την 1η Φεβρουαρίου 2004, 251 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ποδοπάτημα στη Μίνα, την πρώτη ημέρα του λιθοβολισμού των στηλών.

Στις 9 Απριλίου 1998, περισσότεροι από 118 προσκυνητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του λιθοβολισμού.

Στις 15 Απριλίου 1997, κατά την πυρκαγιά που προκλήθηκε από καμινέτο σε καταυλισμό προκυνητών στην κοιλάδα της Μίνα έχασαν τη ζωή τους 343 άνθρωποι.

Στις 24 Μαΐου 1994, 270 προσκυνητές σκοτώθηκαν σε ποδοπάτημα λόγω της πολυκοσμίας κατά την τελετή του λιθοβολισμού.

Στις 2 Ιουλίου 1990, γιγάντιο ποδοπάτημα στο τούνελ της Μίνα εξαιτίας βλάβης στο σύστημα εξαερισμού προκάλεσε τον θάνατο από ασφυξία 1.426 προσκυνητών.

Πολλοί εξέφρασαν την θλίψη τους για το συμβάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Διαβάστε επίσης:

Πήγαινε στην αρχική σελίδα