Νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει τη χώρα

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει τη χώρα
Eurokinissi

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει την χώρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Από το βράδυ της Πέμπτης αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά. Την Παρασκευή, βροχές θα σημειωθούν σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Πελοπόννησο και Κεντρική Στερεά. Το Σάββατο, η κακοκαιρία θα χτυπήσει όλα τα ηπειρωτικά, εκτός της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, το Ιόνιο, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Την ίδια στιγμή, συνιστά στους πολίτες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Δημοφιλή