ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/09/2015 04:56 EEST | Updated 25/09/2015 05:29 EEST

Λοβέρδος κατά Μπόλαρη για το θέμα των οροθετικών: Ήταν μέλος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ -ΝΔ- ΛΑΟΣ

Sooc

Την ευθύνη για την διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών όταν ήταν Υπουργός Υγείας το 2012 αποποιείται ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν ήταν δική του απόφαση να δοθούν τα στοιχεία των γυναικών στην δημοσιότητα. Ο κ. Λοβέρδος ρίχνει την ευθύνη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, αναφέροντας πως ήταν δική του παραγγελία.

«Την 28η Απριλίου 2012, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών με την υπ' αριθμό 22/2012 Διάταξη του παρήγγειλε κατ' εφαρμογή της Διάταξης του άρθρου 2, της Ποινικής Δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος των (...) για βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και λοιπών αδικημάτων, την οποία και συνόδευσε με φωτογραφίες και τα λοιπά τους προσδιοριστικά στοιχεία των ταυτοτήτων τους. (...) Συνεπώς, η απόφαση δημοσίευσης δεν ήταν του τότε Υπουργού Υγείας, αλλά αποκλειστικά και μόνο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Ο κ. Μπόλαρης, ως μέλος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ -ΝΔ- ΛΑΟΣ, αλλά και όλοι όσοι παίρνουν το λόγο επί του θέματος, οφείλουν να γνωρίζουν αυτό το οποίο διευκρινίστηκε από την ίδια την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων στη Βουλή των Ελλήνων».

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως είχαν προηγηθεί δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκου Μπόλαρη, στις οποίες ο ίδιος έριχνε την ευθύνη της διαπόμπευσης στον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο κ. Μπόλαρης είχε κατηγορηθεί από το Τμήμα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε ευθύνη για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, ενώ υπήρξαν ενστάσεις για την θέση του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα, τόνισε πως δεν τίθεται θέμα για την παραμονή του κ. Μπόλαρη στο κυβερνητικό σχήμα: «Με αφορμή αιτιάσεις που υπήρξαν για τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, θέλουμε να δηλώσουμε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται κανένα θέμα για τον Μάρκο Μπόλαρη».