ΔΙΕΘΝΕΣ
26/09/2015 05:06 EEST | Updated 26/09/2015 05:06 EEST

Ο Πάπας Φραγκίσκος κυκλοφορεί το πρώτο του ποπ-ροκ άλμπουμ

Anadolu Agency via Getty Images
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 25: Pope Francis conducts Mass at Madison Square Garden in New York City on September 25, 2015. The Pope is in the midst of a five-day tour of the States, across New York, Philadelphia and Washington, DC, after three days in Cuba. (Photo by Cem Ozdel/Anadolu Agency/Getty Images)

Τα πλήθη του επιφύλαξαν υποδοχή ροκ σταρ στη Νέα Υόρκη και ο πάπας Φραγκίσκος δεν θα τους χαλάσει το χατίρι, αφού αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ με μουσική ποπ- ροκ και τίτλο Wake Up! (Ξυπνήστε!) την 27η Νοεμβρίου, γνωστοποίησε η δισκογραφική εταιρεία Believe Digital.

Οι θαυμαστές του δεν θα ακούσουν τον ποντίφικα να τραγουδά ο ίδιος, ωστόσο στα 11 τραγούδια που περιλαμβάνονται στον δίσκο συνδυάζονται αποσπάσματα από τις λειτουργίες ή τα κηρύγματά του μαζί με αναμφισβήτητα ροκ μελωδίες.

Τα τραγούδια αναφέρονται σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Φραγκίσκο, όπως το περιβάλλον, η ειρήνη στον κόσμο, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

https://soundcloud.com/believedigitalitaly/wake-up-go-go-forward/s-DONtr

«Είμαστε ευτυχείς που ανακοινώνουμε ότι η Believe θα κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ του ίδιου του πάπα, το οποίο έχει εγκρίνει το Βατικανό, με τίτλο Wake Up!» έγραψε η εταιρεία στο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Oι μουσικόφιλοι μπορούν να παραγγείλουν και να ακούσουν ένα από τα τραγούδια με τίτλο "Wake up! Go! Go! Forward!" στο iTunes. Στο τραγούδι συνδυάζεται το κήρυγμα του Χόρχε Βεργκόλιο πέρσι ενώπιον των Νοτιοκορεατών και μελωδίες από συνθεσάιζερ και ηλεκτρική κιθάρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα προσφερθεί ως δωρεά σε ιδρύματα που προσφέρουν βοήθεια σε μετανάστες και πρόσφυγες.

(Mε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)