ΔΙΕΘΝΕΣ
30/09/2015 10:13 EEST | Updated 30/09/2015 10:13 EEST

Ιαπωνική εταιρεία προσέλαβε άνδρες που θα σκουπίζουν τα δάκρυα των εργαζόμενων γυναικών

Thomas Barwick via Getty Images
Businesswoman sitting at desk in high tech startup office working on laptop

Μια ιαπωνική εταιρεία προσλαμβάνει ευπαρουσίαστους άνδρες με μόνη αρμοδιότητα να παρηγορούν τις γυναίκες που εργάζονται για αυτή.

Ο Mitsue Kujime, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Rocket.inc, είχε παρατηρήσει πως οι γυναίκες εργαζόμενες συνήθιζαν να επισκέπτονται τις τουαλέτες για να κλάψουν και να ξεσπάσουν μετά από μια ιδιαίτερα αγχωτική ημέρα. Γι' αυτό τον λόγο, κατέφυγε στον Hiroki Terai, ο οποίος μπορούσε να δώσει μια εναλλακτική λύση στο πρόβλημα.

Ο κ. Terai προσφέρει υπηρεσίες συναισθηματικής ανακούφισης, κατά τις οποίες ευπαρουσίαστοι άνδρες σκουπίζουν τα δάκρυα των αγχωμένων γυναικών. Προκειμένου οι γυναίκες αυτές να ξεσπάσουν, η υπηρεσία περιλαμβάνει την παρακολούθηση δραματικών ταινιών.

«Αγοράσαμε αυτή την υπηρεσία για τις γυναίκες που εργάζονται για εμάς. Δουλεύουν σκληρά μαζί με άνδρες, οι οποίοι δεν τους συμπεριφέρονται σωστά, παρόλο που είναι γυναίκες», δήλωσε ο Mitsue Kujime.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως οι άνδρες που αναλαμβάνουν το σκούπισμα των ματιών των γυναικών αμείβονται με 7.900 γιεν τη μέρα (περίπου 60 ευρώ).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εργαζόμενες γυναίκες στην Ιαπωνία δέχονται μεγάλες πιέσεις και πολλές φορές δεν τους δίνεται η ευκαιρία να κρατήσουν μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.