ΔΙΕΘΝΕΣ
01/10/2015 09:35 EEST | Updated 01/10/2015 09:35 EEST

Ιστότοποι παιδικής πορνογραφίας κλέβουν φωτογραφίες από ανυποψίαστους γονείς

The DVD player can operate as a CD player while the system is shutdown. The buttons below the touchpad control the player.
iconolith/Flickr
The DVD player can operate as a CD player while the system is shutdown. The buttons below the touchpad control the player.

Έρευνα της Αυστραλιανής Επιτροπής για την Ασφάλεια των Παιδιών στο Διαδίκτυο έδειξε πως ένα μεγάλο μέρος του υλικού που παιδικής πορνογραφίας που διακινείται στο διαδίκτυο προέρχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής, ονόματι Alastair MacGibbon, δήλωσε πως κατά την διεξαγωγή έρευνας σε ιστότοπο που απευθύνεται σε παιδεραστές, βρέθηκαν δεκάδες εκατομμύρια φωτογραφίες παιδιών σε καθημερινές δραστηριότητες, όπως το κολύμπι και η μελέτη.

Παρόλο που οι φωτογραφίες δεν έδειχναν κάποιου είδους κακοποίηση, τα σχόλια των χρηστών ήταν ιδιαίτερα κακοποιητικά. Εκτιμάται πως το μεγαλύτερο μέρος του υλικού προέρχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πολλοί γονείς αναρτούν φωτογραφίες των παιδιών τους, χωρίς πρώτα να ρυθμίσουν ποιοι έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους.

«Όταν ανεβάζεις κάτι στο διαδίκτυο, δεν έχει σημασία που, έχεις χάσει τον έλεγχό τους. Πολλοί γονείς δεν κλειδώνουν τους λογαριασμούς τους, όπως κάνουν τα παιδιά. Δεν έχει σημασία πόσο αθώα είναι η φωτογραφία. Εάν το παιδί έχει αυτό που θέλει ο παιδεραστής, θα κλέψει την φωτογραφία», εξήγησε η Susan McLean, ειδική σε θέματα ασφαλείας στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης: