Έκλεισε ο κύκλος των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΝΔ

Έκλεισε ο κύκλος των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΝΔ
Nikos Libertas/SOOC

Με τελευταίο -και στην κυριολεξία στο και πέντε- τον Άδωνι Γεωργιάδη, που έφτασε τρέχοντας στα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού, έληξε στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής η προθεσμία για τις υποψηφιότητες για την προεδρία της ΝΔ.

Τις απαραίτητες 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης -ήδη από την Πέμπτη οπότε και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του- Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε τελευταίος και όπως είπε εξερχόμενος η ΚΕΦΕ έκανε αποδεκτό να εξετάσει το αίτημά του παρά τα οκτώ λεπτά καθυστέρησης. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, ανακοινώθηκε ότι η υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη δεν γίνεται δεκτή. Η υποψηφιότητά του απερρίφθη ομόφωνα από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή λόγω εκπρόθεσμης κατάθεσης.

Τη Δευτέρα, και εφόσον δεν υπάρξουν έως τότε ενστάσεις, θα ανακηρυχθούν επίσημα οι υποψηφιότητες και θα μπει πλέον στο τραπέζι το επόμενο θερμό ζήτημα - το πότε θα γίνει η προεδρική εκλογή.

Οι υποστηρικτές

Οι 50 προτείνοντες την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για την προεδρία της ΝΔ εκπροσωπούν όλες τις περιοχές της χώρας, τον απόδημο ελληνισμό, τους εργαζόμενους, την Αυτοδιοίκηση, τους Μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες, τον επιστημονικό τομέα, τους νέους, τις γυναίκες καθώς και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ ευχαρίστησε τα 50 μέλη που τον στήριξαν και εξέφρασε την ελπίδα για ένα ουσιαστικό και δημιουργικό διάλογο με τους υπόλοιπου υποψηφίους με στόχο το μέλλον της ΝΔ.

«Το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και ισχυρό» δήλωσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, τα στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής που υπέγραψαν για την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη καθορίζουν και τη φυσιογνωμία της.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατέθεσε την υποψηφιότητά του λίγο πριν τις 13:00 της Παρασκευής προσκομίζοντας στην εφορευτική επιτροπή τις 50 ψήφους που απαιτούνται για το σκοπό αυτό.

Όπως τονίζουν κύκλοι από το περιβάλλον του κ. Τζιτζικώστα, οι υπογράφοντες, βασικότερο χαρακτηριστικό των οποίων είναι ο χαμηλός ηλικιακός τους μέσος όρος, είναι πρόσωπα με ισχυρές αναφορές στις τοπικές κοινωνίες και σημαντική επαγγελματική και κοινωνική δράση. Με εκπροσώπους καλύπτονται και οι 13 περιφέρειες, ενώ την υποψηφιότητα στηρίζουν με την υπογραφή τους πολλοί πρόεδροι Νομαρχιακών οργανώσεων.