ΔΙΕΘΝΕΣ
03/10/2015 16:39 EEST | Updated 03/10/2015 19:07 EEST

Ισραήλ: Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε οικογένεια υπερορθόδοξων Εβραίων. Δύο νεκροί

Φωτογραφία αρχείου
ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

Τετραμελής οικογένεια υπερορθόδοξων εβραίων δέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου επίθεση με μαχαίρι στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο εκ των μελών της. Ο δε δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού.

Όπως μεταδίδει Haaretz που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών Πρώτων Βοηθειών, νεκροί είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα ενώ μια δεύτερη έχει τραυματισθεί σοβαρά και ένα δίχρονο παιδί φέρει ελαφρά τραύματα.

Το επεισόδιο είναι το τελευταίο μίας σειράς γεγονότων που μαρτυρούν την αύξηση της έντασης ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους. Την Πέμπτη, ζευγάρι Ισραηλινών πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε εντός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε στη Δυτική Οχθη, ενώ τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα.

Το κίνημα Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν μέλος του. "Ο Μοχάνατ Σαφίκ Χαλάμπι, 19 ετών, είναι μέλος του Ισλαμικού Τζιχάντ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μέλος του κινήματος που δεν κατονομάζεται.

Προηγουμένως , ο Ισλαμικός Τζιχάντ είχε εκδώσει ανακοίνωση χαιρετίζοντας την επίθεση ως "απάντηση στα τρομοκρατικά εγκλήματα" του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post