ΔΙΕΘΝΕΣ
04/10/2015 11:28 EEST | Updated 04/10/2015 11:28 EEST

Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά τις τελευταίες 24 ώρες στη Δυτική Όχθη

ASSOCIATED PRESS
Civilians inspect the site of a car bomb attack on Palestine Street in eastern Baghdad, Iraq, Wednesday, June 24, 2015. (AP Photo/Karim Kadim)

Η Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε σήμερα πως 77 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί έχουν εμπλακεί σε έναν νέο κύκλο βίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ.

"Υπάρχουν 18 τραυματίες από πραγματικές σφαίρες και άλλοι 59 από σφαίρες από καουτσούκ" τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε η εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου, Έραμπ Φοκάχα. Πρόσθεσε πως 139 Παλαιστίνιοι που εισέπνευσαν δακρυγόνα δέχθηκαν ιατρική φροντίδα καθώς και άλλοι έξι που χτυπήθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες και εποίκους οι οποίοι, από το Σάββατο, έχουν αυξήσει τις βιαιότητες εναντίον παλαιστινιακών χωριών στη Δυτική Όχθη.

Η Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι κήρυξε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" ώστε να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαράθεση, έπειτα από δύο επιθέσεις που πραγματοποίησαν Παλαιστίνιοι και είχαν ως αποτέλεσμα δύο θανάτους από ισραηλινής πλευράς στην Ιερουσαλήμ.

Ο εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας, Αντνάν αλ-Νταμίρι, κατήγγειλε την αύξηση των επιθέσεων των εποίκων. "Αυτή η κλιμάκωση της βίας των εποίκων συμβαίνει σαφώς υπό την προστασία της ισραηλινής κυβέρνησης, επειδή δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τέτοιες επιθέσεις χωρίς να είναι καλυμμένοι από την κυβέρνησή τους", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αντιμέτωποι με αυτή την "κλιμάκωση", οι αξιωματούχοι των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας θα έχουν αύριο συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ράμι Χαμντάλα και τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, πρόσθεσε.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)