ΔΙΕΘΝΕΣ
07/10/2015 12:54 EEST | Updated 20/01/2016 06:33 EET

Ακύρωσε το ταξίδι του στη Γερμανία ο Νετανιάχου. Ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού μετά τις νέες βίαιες συγκρούσεις

ABBAS MOMANI via Getty Images
Israeli soldiers carry a wounded Palestinian stone thrower who was shot by infiltrated members of the Israeli security forces during clashes in Beit El, on the outskirts of the West Bank city of Ramallah, on October 7, 2015. New violence rocked Israel and the West Bank, including a stabbing in annexed east Jerusalem, even as Israel and Palestinian president Mahmud Abbas took steps to ease tensions. AFP PHOTO / ABBAS MOMANI (Photo credit should read ABBAS MOMANI/AFP/Getty Images)

Στην ακύρωση του ταξιδιού του στο Βερολίνο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί σύνοδος μεταξύ Ισραηλινών και Γερμανών Υπουργών, προχώρησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νενατιάχου καθώς τόσο στην Ιερουσαλήμ όσο και στη Δυτική Όχθη μαίνονται βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και δυνάμεων ασφαλείας της χώρας αλλά και μεμονωμένες επιθέσεις.

Ο Νετανιάχου αναμένεται σήμερα Τετάρτη να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σε επίπεδο ασφάλειας, ενώ πριν τις ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς.

Νωρίτερα είχαν ξεσπάσει νέες συγκρούσεις την περιοχή της Ραμάλα, με τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιους να έχουν τραυματιστεί ενώ νέες ταραχές ξέσπασαν και στην καρδιά της Ιερουσαλήμ λίγες μόλις ώρες αφού επιτράπηκε και πάλι για τους Παλαιστίνιους η πρόσβαση στην Πλατεία των Τεμένων μετά τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί την Κυριακή.

Μια γυναίκα αραβικής καταγωγής, φέρεται πως τραυμάτισε ελαφρά έναν άνδρα, ισραηλιτικής υπηκοότητας και ενώ αυτός κινείτο στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και κοντά στην Πλατεία των Τεμένω. Η γυναίκα, προσέγγισε τον 35χρονο άνδρα από πίσω και, σύμφωνα με τον Times of Israel, τον μαχαίρωσε στην πλάτη. Εκείνος όμως- καθώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά- κατάφερε να «τραβήξει» το όπλο που έφερε και να πυροβολήσει τη γυναίκα.

Σημειώνεται πως ήταν ένα ανάλογο περιστατικό, το περασμένο Σάββατο – επίσης με έναν Παλαιστίνιο που τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι έναν στρατιώτη και έναν ραββίνο- το οποίο οδήγησε τις διωκτικές αρχές στην απόφαση να αποκλείσουν τους Μουσουλμάνους από την επίμαχη περιοχή.

Βίαιες συγκρούσεις όμως, μεταξύ Παλαιστινίων και δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ, είχαν εκδηλωθεί στην συγκεκριμένη περιοχή ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου και με αφορμή των εορτασμό του εβραϊκού νέου έτους.

Στο μεταξύ ένας ακόμη Παλαιστίνιος στην περιοχή Κιργιάτ Γκατ τραυμάτισε με μαχαίρι έναν ισραηλινό στρατιώτη, του πήρε το όπλο του και προσπάθησε να διαφύγει. Τελικά εγκλωβίστηκε σε ένα διαμέρισμα και έπεσε νεκρός από από τα πυρά που άνοιξε η αστυνομία.

Στο μεταξύ ένας νεαρός Παλαιστίνιος τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά ισραηλινών εποίκων, σύμφωνα και με την Ερυθρά Ημισέληνο. Ο 18χρονος τραυματίστηκε κοντά στην Μπέιτ Σαχούρ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε σταθερή κατάσταση, ανέφερε ιατρική πηγή. Σύμφωνα με την ισραηλινή Αστυνομία, Παλαιστίνιοι έριχναν πέτρες στην περιοχή και υπήρξαν πυροβολισμοί σε αντίποινα.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost