ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/10/2015 20:20 EEST | Updated 07/10/2015 20:20 EEST

Απάντηση Κοτζιά στις κατηγορίες Μπακογιάννη για την ανάκληση της πρέσβεως: Το ΥΠΕΞ δεν είναι ούτε προσωπική ούτε οικογενειακή υπόθεση

Menelaos Myrillas / SOOC

«Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι ούτε προσωπική ούτε οικογενειακή υπόθεση. Το ΥΠΕΞ και η εξωτερική πολιτική ανήκει στον ελληνικό λαό και στην ελληνική κοινωνία και αυτούς εξυπηρετεί, όχι πελατειακές σχέσεις». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, από το βήμα της Βουλής σήμερα το βράδυ στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στην Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τον κατηγόρησε από το ίδιο βήμα για «διώξεις υψηλόβαθμων ικανών διπλωματών με προσωπικά και ιδιοτελή κίνητρα» αναφερόμενη στην ανάκληση της πρέσβεως στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.

Σχετικά με την κα Παπαδοπούλου, χωρίς να την κατονομάσει, ο κ. Κοτζιάς τόνισε: «Όταν ο υπουργός Εξωτερικών θέτει βέτο για ένα σημαντικό εθνικό ζήτημα, ουδείς διπλωμάτης δικαιούται να το αποσύρει γιατί δεν του αρέσει ή αν τον πιέζουν τρίτοι».

Η κ. Μπακογιάννη είχε αναδείξει το ζήτημα της απομάκρυνσης της κ. Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου από την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ. Το ζήτημα της κ. Παπαδοπούλου ανέδειξε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Χ. Θεοχάρης.

Sponsored Post