ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/10/2015 13:57 EEST | Updated 07/10/2015 21:49 EEST

Προγραμματικές Δηλώσεις: Η ώρα των αρχηγών

LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images
Greek Prime Minister Alexis Tsipras (C) addresses lawmakers during a parliament session prior the confidence vote of the new government, at the Greek Parliament in Athens early on October 8, 2015. AFP PHOTO/ LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)

Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε από τη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με 155 «ναι», 144 «όχι» και μια απουσία.

Η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε μετά τη 1 τα μεσάνυχτα και αμέσως μετά ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία.

Προηγήθηκαν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών όλων των πτερύγων της Βουλής, οι οποίοι και τοποθετούνται επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Από το βήμα της Βουλής, λίγο πριν την ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την επί της ουσίας ότι επιδίδεται σε στείρα αντιπολίτευση χωρίς αντιπροτάσεις, χωρίς σχέδιο και χωρίς συνεργασία. Αναφέρθηκε επίσης στους στόχους για το αύριο και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι αυτή θα είναι η τετραετία εξόδου από την κρίση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά την ομιλία του κινήθηκε στη λογική της φουλ επίθεσης προς την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, τακτική που είχε υιοθετήσει και προεκλογικά. Έκανε λόγο για πολιτική απάτη της κυβέρνησης, για μετάλλαξη του πρωθυπουργού μετά την υπογραφή του Μνημονίου, για δημοψήφισμα παρωδία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα ξαναψηφίσει η ΝΔ άλλες μειώσεις.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post