ΔΙΕΘΝΕΣ
08/10/2015 06:39 EEST | Updated 08/10/2015 06:39 EEST

Επίθεση με πέτρες στο λεωφορείο της Εθνικής Σερβίας στα Τίρανα

Επίθεση με πέτρες δέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα Τίρανα το λεωφορείο, στο οποίο επέβαινε η εθνική ομάδα της Σερβίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας, Σάβο Μιλόσεβιτς.

Το επεισόδιο συνέβη στο δρόμο από το αεροδρόμιο των Τιράνων έως το ξενοδοχείο, όπου η εθνική ομάδα της Σερβίας διανυκτέρευσε ενόψει του σημερινού αγώνα στο Ελμπασάν, όπου θα αναμετρηθεί με την ομάδα της Αλβανίας για τα προκριματικά του Euro 2016.

Από την επίθεση με πέτρες δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνον υλικές ζημιές, έσπασε τζάμι σε παράθυρο του λεωφορείου, ωστόσο οι παίκτες της ομάδας της Σερβίας σοκαρίστηκαν από τη βίαιη συμπεριφορά υποστηρικτών της ομάδας της Αλβανίας, τόνισε ο κ. Μιλόσεβιτς.

Κατά τη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς την αλβανική πρωτεύουσα το λεωφορείο συνόδευαν ισχυρές δυνάμεις ασφάλειας. Όταν όμως έφθασε στο κέντρο της πόλης, πολίτες των Τιράνων σφύριζαν, φώναζαν και έκαναν αγενείς χειρονομίες εναντίον των παικτών και κάποιοι πετούσαν διάφορα αντικείμενα εναντίον του λεωφορείου, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας κάλεσε, χθες το βράδυ, τον πρέσβη της Αλβανίας στο Βελιγράδι, Ιλίρ Μπότσκο για να του επιδώσει νότα διαμαρτυρίας με αφορμή την επίθεση στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Σερβίας.

Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το επεισόδιο, αν και πρόκειται για αγώνα υψηλού κινδύνου, μαρτυρά σοβαρές παραλείψεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Αλβανίας στη διοργάνωση του ποδοσφαρικού αγώνα μεταξύ δύο Εθνικών Ομάδων.

«Η Σερβία αναμένει και απαιτεί να καταστεί δυνατή για την ομάδα της Σερβίας ασφαλής παραμονή στην Αλβανία και ανεμπόδιστη διεξαγωγή του αγώνα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας, Τόμισλαβ Κάρατζιτς δήλωσε ότι λόγω της επίθεσης τίθεται θέμα διεξαγωγής του αγώνα.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Tanjug-ATA )