Η Χριστίνα Ταχιάου απαντά στις κατηγορίες: Δεν έγραψα πουθενά ότι δεν βγαίνω οικονομικά

Η Χριστίνα Ταχιάου απαντά στις κατηγορίες: Δεν έγραψα πουθενά ότι δεν βγαίνω οικονομικά
Eurokinissi

Μετά το άρθρο της με τίτλο, «Πόσα έπαιρνα ως βουλευτής», το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός του Ίντερνετ, η πρώην βουλευτής του Ποταμιού, Χριστίνα Ταχιάου, απαντά στις κατηγορίες με νέο κείμενό της στο Protagon, με τίτλο «Τελικά τι σόι βουλευτές θέλουμε;».

Όπως γράφει «διαδόθηκε ότι έγραψα ότι δεν βγαίνω οικονομικά. Δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο. Απλώς αναρωτήθηκα εάν αυτός ο τρόπος είναι “πλουσιοπάροχος”».

Αν μη τι άλλο, από χθες κατάλαβα ποια είναι η χρησιμότητα των βουλευτών για μεγάλο μέρος των πολιτών. Ψηφίζονται και εκλ...

Posted by Christina Tachiaou on Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

«Ασχολήθηκα με την πολιτική επειδή δεν πίστευα ότι το πολιτικό προσωπικό το οποίο μας οδήγησε σε αυτά τα χάλια μπορούσε να μας βγάλει από την κρίση. Νιώθοντας υπεύθυνος πολίτης, θέλησα η ίδια να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου. Η εκλογή μου δεν ήταν σε καμιά περίπτωση αυτοσκοπός. Ήταν το αποτέλεσμα μιας πορείας στην οποία προσπάθησα να κρατηθώ συνεπής. Το Ποτάμι είναι ο φορέας ο οποίος με εξέφρασε, όπως και όλους τους άξιους και ικανούς που συνάντησα εκεί μέσα. Όσο αλλόκοτο και αν ακούγεται, δεν πήγαμε στη Βουλή για “τα προνόμια”, που λένε. Πήγαμε προκειμένου να υπηρετήσουμε το αξίωμα του βουλευτή» γράφει, συμπληρώνοντας ότι η προσπάθειά της ήταν να εξηγήσει πρακτικά τι σημαίνει να είσαι βουλευτής και να «σε τιμά ο κόσμος με την ψήφο του προκειμένου να υπηρετήσεις ένα αξίωμα για το οποίο απαιτείται το μάξιμουμ των φυσικών, σωματικών, ψυχολογικών και ψυχικών δυνατοτήτων σου, καθώς και των ηθικών σου αντιστάσεων. Ο λαϊκισμός στον οποίον έχουμε διολισθήσει επιβάλλει το λιντσάρισμα των βουλευτών. Δυστυχώς, συντηρείται και από βουλευτές».

Εν συνεχεία, τονίζει πως δεν πρέπει να παραλείπεται ότι «ως άνθρωπος έχεις τις ίδιες ακριβώς με τους υπόλοιπους, δηλαδή να πλυθείς, να φας, να κοιμηθείς, να συμμαζέψεις το σπίτι σου, να δεις τους δικούς σου, να χαλαρώσεις και να ντυθείς. Ως βουλευτής, δε, κατά τη γνώμη μου και θα επιμένω σε αυτό όσο μπορώ, είναι απαραίτητο να είσαι ευπρεπώς ενδεδυμένος και στοιχειωδώς περιποιημένος. Εκτός από ζήτημα αυτοσεβασμού, άπτεται του σεβασμού στο θεσμό τον οποίον καλείσαι να υπηρετήσεις».

Όπως συμπληρώνει, «φυσικά και μπορούν να μειωθούν να μειωθούν οι μισθοί των βουλευτών. Φυσικά και μπορούν να κατέβουν στα 1.000 ή στα 500 ακόμη ευρώ, είμαι σίγουρη ότι θα βρεθούν άνθρωποι οι οποίοι θα πληρώνουν κιόλας προκειμένου να είναι βουλευτές. Ας αναρωτηθούμε, όμως, μήπως τα κίνητρά τους είναι πιθανές παράπλευρες συμφωνίες και ωφέλειες, μήπως –ας μην τσιγγουνευτούμε τη λέξη- υπολογίζουν σε χρηματισμό. Κι ας σκεφτούμε, κατόπιν, ότι εφόσον συμβεί κάποια δραματική μείωση των μισθών, πέσουμε στην παγίδα της μόνιμης αμφισβήτησης της ακεραιότητας όσων δέχονται να υπηρετήσουν το αξίωμα με 500 ή 1.000 ευρώ. Προσωπικά, γνωρίζοντας την κατάσταση βιωματικά, αυτό θα κάνω».

Δημοφιλή