ΔΙΕΘΝΕΣ
09/10/2015 10:16 EEST | Updated 09/10/2015 12:59 EEST

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο της Αριζόνα

ASSOCIATED PRESS
Flagstaff, Ariz., police cars stand Tuesday, May 1, 2012, outside the hotel where Norway's world champion swimmer Alexander Dale Oen was found collapsed on the floor of his bathroom late Monday. Oen, 26, the 100-meter breaststroke world champion, was pronounced dead at Flagstaff Medical Center. Oen was in Flagstaff to train at the Wall Aquatic Center on the campus of Northern Arizona University. (AP Photo/Matt York)

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε Πανεπιστήμιο της Αριζόνα (Northern Arizona University's Flagstaff) και όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές, ένα από τα θύματα ξεψύχησε λίγο μετά την επίθεση ενώ άλλα τρία άτομα έχουν τραυματιστεί.

Το περιστατικό «ήρθε» μόλις λίγες ημέρες μετά την δολοφονική επίθεση σε πανεπιστήμιο του Όρεγκον κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 10 άτομα και το οποίο προκάλεσε την οργή του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα κατά του ισχυρού αμερικανικού λόμπυ που στηρίζει την ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της αμερικανικής έκδοσης της Huffington Post, η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο Mountain View Hall, ένα κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι περισσότερες αδελφότητες του Πανεπιστημίου ενώ κάποια εκ των θυμάτων ανήκαν στην αδελφότητα Delta Chi.

Σύμφωνα δε με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, ο δράστης έχει συλληφθεί ενώ οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, οι φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό παραχωρούν συνέντευξη Τύπου για το θέμα ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν εμφανώς σοκαρισμένοι ενώ πολλοί έκλαιγαν και άλλοι ήταν σε κατάσταση σοκ. Υπάχουν όμως και κάποιοι που διατηρούν την ψυχραιμίαι τους. «Νομίζω πως όλοι σήμερα είναι στα όρια τους. Ωστόσο, συνεχίζω να νοιώθω ασφαλής και το ίδιο πιστεύω πως νοιώθουν και όλοι οι άλλοι», δήλωσε στην HuffPost US η Rachel Brown.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αυτή είναι η 144η ένοπλη επίθεση σε σχολείο ή πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ από το 2013 ενώ μέλη της ίδιας αδελφότητας, Delta Chi είχαν πέσει ξανά θύματα επίθεσης το 2011.