ΔΙΕΘΝΕΣ
12/10/2015 06:53 EEST | Updated 12/10/2015 06:53 EEST

Και άλλη επίθεση με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ

ASSOCIATED PRESS
Φώτο Αρχείου

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν ισραηλινό αστυνομικό το πρωί της Δευτέρας κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, προτού σκοτωθεί από τα πυρά άλλων αστυνομικών, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Η επίθεση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου κοντά στην Πύλη των Λεόντων, στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση δεν τραυματίστηκε χάρη στον προστατευτικό του εξοπλισμό, πρόσθεσε η αστυνομία.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι προειδοποίησε κατά οποιονδήποτε «δυσανάλογων» αντιποίνων στη Μέση Ανατολή, σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε αργά το βράδυ της Κυριακής με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Μόλις μίλησα με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον πρόεδρο Αμπάς για το θέμα της κλιμάκωσης της βίας», σημειώνει η ίδια σε μήνυμά της στο Twitter. «Θα πρέπει να τερματιστούν οι πράξεις τρομοκρατίας και να αποφευχθούν οι δυσανάλογες αντιδράσεις», πρόσθεσε ενόψει της σημερινής συνόδου των 28 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε την Κυριακή από τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη, ενώ και μια Παλαιστίνια έγκυος και η κόρη της σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα. Την ίδια ώρα, τέσσερις άνθρωποι --δύο στρατιώτες και δύο Ισραηλινοί άμαχοι-- τραυματίστηκαν το ίδιο βράδυ βράδυ στο βόρειο Ισραήλ από την επίθεση ενός Ισραηλινού αραβικής καταγωγής με αυτοκίνητο και μαχαίρι.

Διαβάστε επίσης:

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)