ΔΙΕΘΝΕΣ
12/10/2015 08:53 EEST | Updated 12/10/2015 08:53 EEST

Ανάκληση 2.000 οχημάτων της VW στην Κίνα

Matt Cardy via Getty Images
BATH, ENGLAND - OCTOBER 08: The Volkswagen logo is seen at a car dealership on October 8, 2015 in Bath, England. As the scandal surrounding Volkswagen and other motor manufacturers concerning diesel engined cars fitted with software to cheat emissions tests deepen, there have been calls for further tightening and regulation of the industry to reduce harmful emissions even further. (Photo by Matt Cardy/Getty Images)

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε την Δευτέρα την ανάκληση σχεδόν 2.000 οχημάτων της στην Κίνα, στο πλαίσιο του σκανδάλου με την παραποίηση των τιμών για τις εκπομπές ρύπων.

Η κινεζική αρχή αρμόδια για θέματα ποιότητας εξέφρασε την ανησυχία της για την υπόθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, ενώ κάλεσε την εταιρία να επιλύσει το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ληφθούν μέτρα.

Στην Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, ο αριθμός των ιδιωτικών οχημάτων με κινητήρα ντίζελ είναι μικρός σε σύγκριση με τα οχήματα που είναι σε κυκλοφορία. Έτσι, η ανάκληση στην Κίνα δεν αφορά παρά μόνο τα οχήματα ντίζελ που έχουν εισαχθεί στην αγορά, κυρίως τα μοντέλα 4Χ4 Tiguan, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία.

Την ίδια ώρα, ο Μάρτιν Βίντερκορν, ο πρώην επικεφαλής της Volkswagen που παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα, θα αποχωρήσει και από τις υπόλοιπες θέσεις που κατέχει στην εταιρία, ανέφεραν η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και οι τηλεοπτικοί σταθμοί NDR και WDR, χωρίς να κατονομάζουν τις πηγές τους.

Οι παραιτήσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, μόλις διευθετηθούν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Βίντερκορν είναι διευθύνων σύμβουλος της Porsche SE, καθώς και πρόεδρος στις μονάδες Audi, Scania και στην προσφάτως συσταθείσα εταιρία συμμετοχών Truck & Bus holding.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)