ΔΙΕΘΝΕΣ
12/10/2015 09:59 EEST | Updated 12/10/2015 10:00 EEST

Η Λε Πεν ζητά την ψήφο των Μουσουλμάνων

PHILIPPE HUGUEN via Getty Images
French far-right Front National (FN)'s president and candidate for the regional elections in Nord-Pas-de-Calais-Picardie, Marine le Pen looks on during a press conference on October 2, 2015 in Calais, northern France. AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN (Photo credit should read PHILIPPE HUGUEN/AFP/Getty Images)

Το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας αποζητά την στήριξη των Μουσουλμάνων στις συνοικίες του Παρισιού, αναφέρει δημοσίευμα του Politico.

Σύμφωνα με αυτό, τον επόμενο μήνα η Μαρίν Λε Πεν θα ζητήσει την ψήφο των Μουσουλμάνων στα πλαίσια της καμπάνιας που ετοιμάζει για τις εκλογές του Δεκεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της θα μοιράσει φυλλάδια στις «ευαίσθητες» συνοικίες του Παρισιού, όπου κατοικούν πολλοί μετανάστες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόμμα έχει υποστηρίξει ότι οι Μουσουλμάνοι αποτελούν απειλή για τον χριστιανισμό στην Ευρώπη. Η ίδια η Λε Πεν κατηγορείται μάλιστα για ρητορική μίσους, καθώς το 2010 είχε παρομοιάσει τους Μουσουλμάνους που προσεύχονται στον δρόμο με τους Ναζί.

Μια εξήγηση για την συγκεκριμένη στροφή είναι το γεγονός ότι πολλοί Μουσουλμάνοι που στήριξαν τον Φρανσουά Ολάντ το 2012, έχασαν το ενδιαφέρον τους για την πολιτική μετά την νομιμοποίηση των ομοφυλοφιλικών γάμων.

«Δεν βλέπω κάποια αντίθεση στην προσέγγισή μας. Προσελκύουμε τους Γάλλους πολίτες που έχουν μουσουλμανική πίστη, όχι τους φονταμεταλιστές, και τους λέμε ότι πρώτα απ' όλα τους βλέπουμε σαν Γάλλους πολίτες», δήλωσε ο Wallerand de Saint Just, υποψήφιος με το Εθνικό Μέτωπο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόμμα θέλει να στραφεί στις περιοχές όπου οι άνθρωποι πλήττονται περισσότερο, όχι στο 9ο διαμέρισμα όπου κυριαρχεί η ευημερία. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι το 2012 η Λε Πεν είχε αναφέρει ότι δεν θα επισκεπτόταν ποτέ τις φτωχές συνοικίες του Παρισιού γιατί τα «πραγματικά προβλήματα» βρίσκονταν στα χωριά της γαλλικής επαρχίας.