ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/10/2015 06:41 EEST | Updated 12/10/2015 06:41 EEST

Πιθανή αύξηση της τιμής των εισιτηρίων των ΜΜΜ στην Αθήνα

Sooc

Αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες της Αθήνας το επόμενο διάστημα εξετάζει η κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MEGA, είναι πολύ πιθανό τα μεμονωμένα εισιτήρια να αυξηθούν στο 1,30 ευρώ και τα μειωμένα στα 0,65 ευρώ από το 2016.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Μεταφορών αναφέρει πως βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για να διαπιστωθεί εάν μπορούν οι κάρτες και τα εισιτήρια να μείνουν στην ίδια τιμή, ενώ εξετάζεται αλλαγή τιμολόγηση των μετακινήσεων ανάλογα με τη ζώνη.

Σύμφωνα με το Βήμα, το υπουργείο Υποδομών απέστειλε τελεσίγραφο προς τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες να μετακινούνται δωρεάν ή με μειωμένο κόμιστρο.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα αναφέρεται ότι «η εκτέλεση του μεταφορικού έργου από τον ΟΑΣΑ αναστέλλεται αυτοδικαίως για όσο χρονικό διάστημα δεν καταβάλλει το αντισυμβαλλόμενο υπουργείο, το σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης αντίτιμο ή τη διαφορά του κομίστρου από την πίστωση αυτή». Σε περίπτωση που αυτή η διάταξη, τότε αναστέλλονται οι ρυθμίσεις για δωρεάν μετακινήσεις για αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες.