ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/10/2015 20:43 EEST | Updated 12/10/2015 20:45 EEST

Μητσοτάκης: Προσβλέπω σε πιο ενεργή στήριξη από τη Ντόρα. Καραμανλής και Σαμαράς με διαβεβαίωσαν ότι θα μείνουν ουδέτεροι

Eurokinissi

«Αχρείαστο» και επιλογή του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Star, προσθέτοντας ωστόσο ότι «αν δεν το ψηφίζαμε η χώρα θα είχε πάει στη δραχμή».

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι η πολιτική των απολύσεων έκανε ζημιά, τονίζοντας ωστόσο ότι «Τις απολύσεις δεν τις έκανα ούτε με κέφι ούτε με την καρδιά μου». Παράλληλα, εκτίμησε ότι η χώρα χρεοκόπησε από το Δημόσιο.

Όσον αφορά στην πορεία της ΝΔ, τη χαρακτήρισε φθίνουσα από το 2004, λέγοντας ότι έχει σταματήσει να παράγει εφαρμοσμένη πολιτική. Σχετικά με την πορεία της στις εκλογές, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα δεν τον ικανοποιεί και άσκησε κριτική στην τακτική που ακολουθήθηκε, εκτιμώντας ότι δεν είχε καθαρό λόγο και απόψεις. Αναφερόμενος ειδικά στον Β.Μεϊμαράκη, ο κ.Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά «θα ήταν άδικο να του ζητούσαμε να κάνει θαύματα . Δεν του επιρρίπτω περισσότερες ευθύνες από αυτές που του αναλογούν. Ωστόσο θεωρώ ότι η επιμονή του στην συναίνεση με τον Τσίπρα δεν μας έκανε καλό»

Ερωτηθείς σχετικά με τα δρώμενα στο εσωτερικό της ΝΔ εν όψει των εκλογών, είπε ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής τον διαβεβαίωσαν ότι θα παραμείνουν ουδέτεροι, ενώ, ερωτηθείς για τη Ντόρα Μπακογιάννη, είπε ότι «μπορεί να έχουμε και διαφωνίες», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι προσβλέπει σε πιο ενεργή στήριξη από πλευράς της.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι «μετά από τόσα χρόνια έχω πολιτική αυτονομία», καθώς και ότι ένα κομμάτι της ΝΔ ενοχλείται με όσα λέει, ενώ τόνισε ότι η ΝΔ δεν θέλει έναν «κλώνο του Τσίπρα».

Ο κ.Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τα μέτρα στην Βουλή, όχι όμως και τους φόρους Σε όλες τις χώρες υπάρχει φόρος ακίνητης περιουσίας, αλλά είναι πρόβλημα να έχουμε τον υψηλότερο φόρο στην Ευρώπη, σχολίασε σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ. Εκτίμησε δε ότι ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να μειωθεί μέχρι και 30%, εφόσον βρεθούν ισοδύναμα.