Θα φανταζόσασταν τον Bill Murray ως Μπάτμαν; Έξι ρόλοι που απέρριψε ο διάσημος ηθοποιός

Θα φανταζόσασταν τον Bill Murray ως Μπάτμαν; Έξι ρόλοι που απέρριψε ο διάσημος ηθοποιός
EyesOnFire89/Flickr

Είναι πάντοτε πολύ διασκεδαστικό να σκέφτεται κανείς πως θα ήταν οι διάσημες ταινίες αν ο πρωταγωνιστής ήταν διαφορετικός. Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση του Bill Murray. Στο νέο βιβλίο που κυκλοφορεί με τίτλο «The Big Bad Book of Bill Murray», ο συγγραφέας Robert Schnakenberg κάνει μια αναδρομή στη ζωή και την καριέρα του αγαπημένου ηθοποιού και αποκαλύπτει μερικούς από τους ρόλους που αρνήθηκε, αλλά και μερικούς που έχασε επειδή δεν άκουσε τον τηλεφωνητή του.

«Airplane!»

Οι σκηνοθέτες της κωμωδίας που έγινε επιτυχία την δεκαετία του '80, ζήτησαν από τον Murray να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά εκείνος απέρριψε τον ρόλο, παρόλο που, όπως δήλωσε, ήξερε ότι θα γίνει επιτυχία.

Ήταν η πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, Terry Zwigoff, για τον ρόλο του χειρότερου Άγιου Βασίλη της μεγάλης οθόνης και μάλιστα είχε πάρει θετική απάντηση από τον ηθοποιό. Όταν, όμως, ήταν να πέσουν οι υπογραφές, ο Bill Murray εξαφανίστηκε. Τελικά τον ρόλο πήρε ο Billy Bob Thornton.

«Batman»

Αν και είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, σύμφωνα με το βιβλίο, το όνομα του Murray είχε περάσει από το μυαλό του Tim Burton για να υποδυθεί τον διάσημο μπάτμαν στην ταινία του 1989. Άλλα ονόματα που είχαν ακουστεί ήταν αυτό του Mel Gibson, του Kevin Costner και του Pierce Brosnan, αλλά ο ρόλος πήγε τελικά στον Michael Keaton.

«Το ακρωτήρι του φόβου»

Αν και ήταν ο Martin Scorsese που σκηνοθέτησε το 1991 την ταινία, αρχικά την σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Steven Spielberg και η πρώτη του επιλογή για τον πρώην κατάδικο Max Cady ήταν ο Murray. Τελικά ο Spielberg αποσύρθηκε από την ταινία και πρωταγωνιστής έγινε ο Robert De Niro.

«Ο Ιντιάνα Τζόουνς και Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού»

Ήταν ένας από τους πολλούς ηθοποιούς που ήταν υποψήφιοι για το ρόλο του διάσημου αρχαιολόγου.

«Ο Άνθρωπος της Βροχής»

Σύμφωνα με τον σεναριογράφο της ταινίας, Barry Morrow, ο ρόλος του αυτιστικού Raymond Babbitt είχε προταθεί στον Murray. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε αλλά τελικά τον ρόλο πήρε ο Dustin Hoffman και του χάρισε το Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου το 1989.

Να σημειωθεί ότι ο Bill Murray έχει προταθεί μόνο μία φορά για Όσκαρ, το 2003, για την ερμηνεία του στην ταινία «Χαμένοι στη μετάφραση».

Δημοφιλή