Διευθυντής Γυμνασίου στις ΗΠΑ κατηγορείται ότι «σκότωσε» τρεις μαθητές μέσω ύπνωσης

Διευθυντής Γυμνασίου στις ΗΠΑ κατηγορείται ότι «σκότωσε» τρεις μαθητές μέσω ύπνωσης
SWINGING POCKET WATCH WITH ROMAN NUMERALS
SWINGING POCKET WATCH WITH ROMAN NUMERALS
Tom Hussey via Getty Images

Μια περίεργη υπόθεση εκτυλίχθηκε πριν μερικά χρόνια σε μια μικρή πόλη της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Φέτος το φθινόπωρο, φοιτητές από όλη την χώρα επέστρεψαν στην πόλη North Port για να τιμήσουν τρεις παλιούς συμμαθητές που έχασαν άδικα την ζωή τους.

Ο Marcus Freeman, δημοφιλής αθλητής που σκοτώθηκε σε τροχαίο στα 16 του, ο Wesley McKinley και η Brittany Palumbo, δύο ακόμα έφηβοι που έφυγαν από την ζωή με τραγικό τρόπο, δημιούργησαν αισθήματα θλίψης και οργής στην μικρή κοινότητα. Και οι τρεις έχασαν την ζωή τους μέσα σε ένα μήνα.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι τρεις νέοι είχαν προηγουμένως υπνωτιστεί από τον διευθυντή τους. Ο George Kenney, διευθυντής του Γυμνασίου Sarasota και αυτοαποκαλούμενος θεραπευτής του μυαλού, είχε δεχτεί προειδοποιήσεις από τους συναδέλφους του για την συνήθειά του να υπνωτίζει μαθητές στο γραφείο του.

«Τροποποίησε τα ανώριμα μυαλά αυτών των εφήβων και όλοι κατέληξαν νεκροί εξαιτίας αυτού», δήλωσε ο Damian Mallard, ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο θυμάτων που ζητά την παραδειγματική τιμωρία του Kenney.

Ο τελευταίος βρισκόταν υπό αστυνομική επιτήρηση για ένα χρόνο το 2012 επειδή δήλωνε ψευδώς υπνωτιστής, όμως κατάφερε να συνταξιοδοτηθεί από το σχολείο και με τα λεφτά της σύνταξής του να ανοίξει μια πανσιόν στην περιοχή Smoky Mountains. Σύμφωνα με τον Mallard, ο πρώην διευθυντής δεν απολογήθηκε ποτέ, ούτε παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος.

Οι τρεις μαθητές αντιμετώπιζαν προσωπικά προβλήματα και είχαν ζητήσει την βοήθεια του διευθυντή τους, ο οποίος παρακολουθούσε μαθήματα ύπνωσης στο διαδίκτυο. Μαθητές που είχαν υπνωτιστεί ή είχαν παρακολουθήσει άλλους να υπνωτίζονται περιέγραψαν το πως ο Kenney δημιουργούσε παραισθήσεις που μπέρδευαν τους εφήβους ή τους έβαζε να κάνουν «αστεία» πράγματα την ώρα της ύπνωσης, όπως να βάζουν κραγιόν, για να διασκεδάσει τους μαθητές.

Το 2011, οι συνεδρίες του Kenney αποδείχτηκαν επικίνδυνες. Ο Marcus Freeman, ο οποίος είχε ζητήσει βοήθεια από τον διευθυντή του για κάτι πόνους που είχε στο σώμα, ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα. Η κοπέλα του, η οποία ήταν συνοδηγός και γλίτωσε με λίγους τραυματισμούς, είχε καταθέσει πως ο 16χρονος είχε ένα απλανές και περίεργο βλέμμα πριν την σύγκρουση. Πολλοί υποστηρίζουν πως ο νέος αυτοϋπνωτίστηκε ενώ οδηγούσε.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο 16χρονος McKinley βρέθηκε κρεμασμένος έξω από το σπίτι. Ο έφηβος ασχολούνταν με την μουσική και δέχτηκε να υπνωτιστεί ώστε να ξεπεράσει το τρακ μιας οντισιόν. Κάτι όμως συνέβη εκείνη την ημέρα και η συμπεριφορά του άλλαξε. Οι φίλοι του είχαν δηλώσει ότι ο ίδιος τους ζητούσε να τον χτυπήσουν και λίγες ώρες μετά αφαίρεσε ο ίδιος την ζωή του.

Τρεις εβδομάδες αργότερα η 17χρονη Brittany Palumbo προέβη στην ίδια πράξη μέσα στο υπνοδωμάτιό της. Η ίδια είχε απογοητευτεί με τα αποτελέσματα ενός διαγωνίσματος μαθηματικών και ζήτησε από τον Kenny να θεραπεύσει το άγχος της. Η κατάστασή της όμως χειροτέρεψε.

Στο σημείο αυτό αναφέρουμε ότι μαθητές που είχαν υπνωτιστεί από τον Kenney υποστηρίζουν ότι ακόμα και σήμερα οι ίδιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης και δυσκολίες συγκέντρωσης.

Δημοφιλή