ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/10/2015 16:58 EEST | Updated 13/10/2015 16:58 EEST

Έρευνα στο Παπάφειο για τους βιασμούς του επτάχρονου

Eurokinissi

Τη διενέργεια έρευνας πάνω στις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έγινε ο βιασμός επτάχρονου από άλλον τρόφιμο του ιδρύματος διέταξε το Παπάφειο Ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του, μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, διαβεβαιώνεται ότι εάν διαπιστωθεί πως μέλη του προσωπικού ή της διοίκησης παρέλειψαν εσκεμμένα να ενεργήσουν όπως τα καθήκοντά τους επιβάλλουν, θα επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το διοικητικό του συμβούλιο και το προσωπικό του Ιδρύματος «υπό αντίξοες συνθήκες και παρά την έλλειψη επαρκών πόρων, αναλώνεται στην περίθαλψη και συντήρηση των τροφίμων του, αρρένων ορ­φανών παιδιών, παρέχοντας σ’ αυτά κάθε μέσο αναγκαίο για την διαβίωση, ε­πιμόρφωση, καλλιέργεια, εκπαίδευση, προαγωγή και ανάπτυξη των προσωπι­κοτήτων τους» .

Αναφέρει ότι το περιστατικό αυτό είναι μοναδικό στην υπερεκατονταετή ιστορία του ιδρύματος και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για την δυσφήμιση του έργου του.

Τέλος, το Παπάφειο Ορφανοτροφείο τονίζει ότι πρέπει να αφήσουμε την δικαιοσύνη ανεπηρέαστη και να προστατέψουμε τα παιδιά αυτά.

Για την υπόθεση η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του διευθυντή του ιδρύματος και όλων των μελών του διοικητικού του συμβουλίου, για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, καθώς ερευνάται εάν το συγκεκριμένο περιστατικό επιχειρήθηκε να «κουκουλωθεί».

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)