Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ διέκοψαν την συνάντηση του Νίκου Φίλη με την ΟΛΜΕ

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ διέκοψαν την συνάντηση του Νίκου Φίλη με την ΟΛΜΕ
Sooc

Εκρηκτική ήταν η συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, με τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Πιο συγκεκριμένα, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κυρίως της ειδικής αγωγής του ΠΑΜΕ διέκοψαν τη συνάντηση και ζητούν απαντήσεις από τον υπουργό Παιδείας για τα προβλήματα στα ειδικά σχολεία. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των διοικητικών συμβουλίων, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι τεταμένο στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Οι εκπαιδευτικοί φέρονται μάλιστα να μην επέτρεψαν στον υπουργό Παιδείας να αποχωρήσει από το χώρο όταν αυτός το επιχείρησε επιμένοντας να τους δώσει απαντήσεις.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με το διοικητικό συμβούλιο και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

«"Χάπενινγκ" από αδιόριστους και ΠΑΜΕ»

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που διαδήλωσαν το πρωί στο υπουργείο Παιδείας δεν έκαναν μια «δυναμική κινητοποίηση», αλλά περισσότερο ένα «χάπενινγκ», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης σημείωσε πως οι διαμαρτυρόμενοι, που εισέβαλαν στο γραφείο του και διέκοψαν συνάντηση με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, ήθελαν «να διαδηλώσουν κατά του κοινωνικού διαλόγου», και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι εν τέλει δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση με τους εκπροσώπους των καθηγητών και των δασκάλων.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στα δημόσια σχολεία, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε πως μέχρι την Παρασκευή θα «πιάσουν δουλειά» 12.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνουν και άλλες προσλήψεις ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

Συνολικά, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Φίλης, η δημόσια εκπαίδευση χρειάζεται περίπου 19.000 άτομα ώστε να καλυφθεί η μεγάλη πλειονότητα των κενών που υπάρχουν.

Δημοφιλή