Παρασκευόπουλος: Ελαφρότερο και δικαιότερο της ισχύουσας νομοθεσία το νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή

Παρασκευόπουλος: Ελαφρότερο και δικαιότερο της ισχύουσας νομοθεσία το ν/σ για τη φοροδιαφυγή
Eurokinissi

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής «είναι σε γενικές γραμμές ελαφρότερες από την ισχύουσα νομοθεσία», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος- εμφανιζόμενος παράλληλα ανοικτός σε βελτιωτικές προτάσεις.

«Το παρόν νομοσχέδιο βοηθά στην εφαρμογή των ρυθμίσεων και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή», επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή, κάνοντας λόγο για διαχρονικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και δίκαια.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα στις αρμόδιες Επιτροπές, έγινε προσπάθεια να υπάρξει αντιρρόπηση στο σύστημα, ώστε από τη μια να είναι αυστηρές οι ποινές για τους μεγάλους φοροφυγάδες και από την άλλη, όσοι κάνουν μικρές φορολογικές παραβάσεις, να τιμωρούνται με διοικητικές κυρώσεις.

«Με το παρόν νομοσχέδιο, προσδιορίζεται το ύψος του ποσού της φορολογικής παράβασης που θεωρείται πλημμέλημα ή κακούργημα και αποσαφηνίζονται στο πολίτη τα εγκλήματα για τα οποία οδηγείται σε ποινικό δικαστήριο ή του επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις», ανέφερε.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή