ΔΙΕΘΝΕΣ
20/10/2015 08:02 EEST | Updated 20/10/2015 08:02 EEST

Έφηβος φέρεται να χάκαρε το e-mail του διευθυντή της CIA

DON EMMERT via Getty Images
Central Intelligence Agency(CIA) Director John Brennan speaks at the Council on Foreign Relations March 13, 2015 in New York. AFP PHOTO/DON EMMERT (Photo credit should read DON EMMERT/AFP/Getty Images)

Ομοσπονδιακοί ερευνητές εξετάζουν κατά πόσο ευσταθούν οι πληροφορίες ότι μαθητές λυκείου χάκαραν τον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του διευθυντή της CIA, John Brennan. Σύμφωνα με τον Guardian, οι μαθητές φέρονται να δημοσίευσαν προσωπικά στοιχεία είκοσι εργαζομένων της Υπηρεσίας στο διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα δημοσιεύτηκε ένα αρχείο από τον λογαριασμό του Brennan, το οποίο περιείχε τα τηλέφωνα, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την βαθμίδα και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης είκοσι εργαζομένων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post, ο ένας από τους χάκερ αποκάλυψε μέσω Twitter ότι είναι Αμερικανός μαθητής λυκείου, διαψεύδοντας ταυτόχρονα ότι είναι μουσουλμάνος στο θρήσκευμα. Σκοπός του ήταν να σταθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων και να αντιταχθεί στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι όσοι προσπάθησαν μέχρι στιγμής να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τους εργαζομένους της CIA χρησιμοποιώντας τους αριθμούς, δεν είχαν ανταπόκριση, καθώς απάντησε ο τηλεφωνητής. Σε μια περίπτωση, μια γυναίκα σήκωσε το τηλέφωνο, λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια λαμβάνει κλήσεις από ανθρώπους που ζητούν το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται λίγο μετά το χακάρισμα του προσωπικού λογαριασμού της Χίλαρι Κλίντον, με αποτέλεσμα να βγουν στην δημοσιότητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εποχή που η ίδια ήταν Υπουργός Εξωτερικών.