ΔΙΕΘΝΕΣ
22/10/2015 11:54 EEST | Updated 22/10/2015 11:55 EEST

Σύλληψη Τούρκου μαθητή για εξύβριση του Ταγίπ Ερντογάν

Anadolu Agency via Getty Images
ANKARA, TURKEY - OCTOBER 19: Turkish President Recep Tayyip Erdogan delivers a speech during the mukhtars meeting at the presidential palace in Ankara, Turkey, on October 19, 2015. (Photo by Murat Kaynak/Anadolu Agency/Getty Images)

Ένας 15χρονος μαθητής στην Τουρκία συνελήφθη και κρατείται σε αστυνομικό τμήμα με την κατηγορία ότι εξύβρισε τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Hurriyet, ο νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από ίντερνετ καφέ την Τετάρτη και πέρασε όλο το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της πόλης του. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό τι είδους «υβριστικό» σχόλιο έκανε ο 15χρονος, ούτε σε ποια πόλη της Τουρκίας έλαβε χώρα το περιστατικό. Ο μαθητής αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα, Πέμπτη, ενώπιον του δικαστηρίου, ώστε να του επιβληθεί η κάποιου είδους ποινή.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2014 ένας 16χρονος είχε συλληφθεί με την ίδια κατηγορία, δημιουργώντας κύμα αντιδράσεων στην Τουρκία και όλο τον κόσμο. Ο νεαρός τότε είχε λάβει 11μηνη ποινή με αναστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εκλογή του Ερντογάν τον προηγούμενο Αύγουστο έχει αυξηθεί ο αριθμός των συλλήψεων ατόμων που φέρονται να εξύβρισαν τον πρόεδρο του κράτους. Όπως αναφέρει η Hurriyet, στο στόχαστρο έχουν μπει οι δημοσιογράφοι, οι καλλιτέχνες και οι μαθητές.