Ντομπρόβσκις: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να γίνει μετά την πρώτη αξιολόγηση, ως τις 15 Νοεμβρίου

Ντομπρόβσκις: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να γίνει μετά την πρώτη αξιολόγηση, ως τις 15 Νοεμβρίου
Γραφείο Πρωθυπουργού

H ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να γίνει μετά την πρώτη αξιολόγηση, ως τις 15 Νοεμβρίου, και πάντως οπωσδήποτε πριν το τέλος του έτους, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι έλαβε την ξεκάθαρη δέσμευση του Πρωθυπουργού για πιστή τήρηση των δεσμεύσεων, ενώ τόνισε ότι, όσο πιο πιστά τηρήσει η Ελλάδα το πρόγραμμα, τόσο γρηγορότερα θα έλθει η ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί και ένα θετικό σήμα στον ελληνικό λαό, αλλά και στους επενδυτές.

Όπως σημείωσε, με τον κ. Τσίπρα συζήτησε την χρηματοδότηση της χώρας από τον ESM, την επιτάχυνση της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων και την τεχνική βοήθεια προς την χώρα για την υλοποίηση του προγράμματος.

Επίσης, ο κ. Ντομπρόφσκις είπε ότι συζήτησε και το Προσφυγικό με τον πρωθυπουργό, καθώς και την επίπτωσή του στους κρατικούς προϋπολογισμούς, αναφέροντας τέλος την συμφωνία για την εκταμίευση έκτακτης βοήθειας ύψους 5,9 εκατ. ευρώ.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ενώ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έκανε λόγο για «εποικοδομητική συζήτηση».

Νωρίτερα, ο κ. Ντομπρόβσκις είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, μιλώντας στα μέλη των τριών Επιτροπών της Βουλής, Οικονομικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τους Σταθάκη, Τσακαλώτο και Χουλιαράκη, αναφέρθηκε επίσης στα κόκκινα δάνεια, ενώ έκανε λόγο για εποικοδομητικές συζητήσεις που δείχνουν ότι ακολουθείται η σωστή πορεία «η οποία θα συνεχιστεί και θα οδηγήσει στον κοινό στόχο που είναι η ελληνική οικονομία να μπει σε τροχιά ανάπτυξης».

Εργασιακά, συντάξεις και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα βρέθηκαν στο επίκεντρο κατά τη συνάντηση Ντομπρόβσκις – Κατρούγκαλου.

Την Τρίτη, ο αντιπρόεδρος κ. Ντομπρόβσκις θα συναντήσει τον Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το «InnovAthens» - έναν κόμβο καινοτομίας που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην επίσκεψη αυτή ο αντιπρόεδρος θα συνοδεύεται από το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Δημοφιλή