ΔΙΕΘΝΕΣ
28/10/2015 17:25 EET | Updated 28/10/2015 17:25 EET

Διάσωση 1.000 μεταναστών ανοιχτά της Λιβύης

LetsAllStayCalmHere/Flickr
June 7, 2014 - Mediterranean Sea / Italy: Italian navy rescues asylum seekers traveling by boat off the coast of Africa. More than 2,000 migrants jammed in 25 boats arrived in Italy June 12, ending an international operation to rescue asylum seekers traveling from Libya. They were taken to three Italian ports and likely to be transferred to refugee centers inland. Hundreds of women and dozens of babies, were rescued by the frigate FREMM Bergamini as part of the Italian navy's "Mare Nostrum&

Περίπου 1.000 μετανάστες, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, διασώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, όπως ανακοίνωση η ιταλική ακτοφυλακή που συντονίζει τις επιχειρήσεις αυτές.

Οι μετανάστες, που επέβαινανα σε έξι φουσκωτά σκάφη και σε ένα ξύλινο αλιευτικό, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από σκάφη του ιταλικού λιμενικού αλλά και από πολεμικά πλοία της Βρετανίας, της Σλοβενίας και της Γερμανίας που συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Σοφία».

Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε ένα νορβηγικό σκάφος και σε ένα πλοίο του ιταλικού λιμενικού και θα οδηγηθούν στην Ιταλία.

Παρά την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν ακόμη καθημερινά να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη. Από τις αρχές του έτους έχουν καταγραφεί περισσότερες από 140.000 αφίξεις στην Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρά μικρότερος σε σχέση με τα περσινά στοιχεία, καθώς οι Σύροι πρόσφυγες στη μεγάλη πλειονότητά τους προτιμούν να περνούν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και να διασχίζουν τα Βαλκάνια.

Τουλάχιστον 3.250 άνθρωποι έχουν πνιγεί φέτος στη Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη. Το περασμένο Σαββατοκύριακο εντοπίστηκαν τα πτώματα 43 ανθρώπων σε μια παραλία της Τρίπολης, μετά από ένα νέο ναυάγιο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

Τρία τραγικά ναυάγια την Τετάρτη στο Αιγαίο