ΔΙΕΘΝΕΣ
28/10/2015 15:04 EET | Updated 28/10/2015 15:04 EET

Ιερέας της Ελληνορθόξης Εκκλησίας των ΗΠΑ έχει μετατραπεί σε «θεό του χρήματος»

Julian Starks via Getty Images
Saint Sophia Greek Orthodox Cathedral is a Greek Orthodox Church built in 1952, in what was then the Greek section of Central Los Angeles, California.This Church is the result of a Hollywood success story. Brothers, Charles, Spyros and George Skouras, were still trying to get ahead in Hollywood, when Charles made a vow to God that he would build the most majestic cathedral if God would grant him success in show business. He became head of Fox West Coast, so he built the Saint Sophia in Los Angeles.

Ιερέας της Ελληνοαμερικανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πρωταγωνιστεί σε δημοσίευμα της Wall Street Journal. Ο Εμμανουήλ Λέμενσον κίνησε το ενδιαφέρον της εφημερίδας, καθώς, εκτός από τα θεία, εξυμνεί και το χρήμα. Πιο συγκεκριμένα, ασχολείται με τα αντισταθμιστικά κεφάλαια (hedge funds), γεγονός που τον έχει βοηθήσει να βγάλει εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζωή του άλλαξε όταν όταν διάβασε τον τόμο «Ο Έξυπνος Επενδυτής» του Μπέντζαμιν Γκράχαμ. Έκτοτε ο ιερέας απέκτησε το «χάρισμα», όπως το αποκαλεί, που τον βοηθά να ρίχνει τις μετοχές.

«Υποθέτω είναι ένα δώρο του θεού», δήλωσε ο 39χρονος ιερέας, μιλώντας για την ικανότητά του να κάνει έξυπνες επενδύσεις.

Η επιτυχία του ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό στις επενδύσεις του σε αντισεισμικές τεχνολογίες της εταιρείας Geospace Technologies. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η WSJ, οι συγκεκριμένες επενδύσεις του έχουν αποφέρει το 150% μέχρι τα μέσα του 2015. H επενδυτική εταιρεία του ονομάζεται Amvona.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο, ο κ. Λέμενσον προσευχήθηκε στο άνοιγμα μιας ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ, υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.