ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/10/2015 09:04 EET | Updated 28/10/2015 09:37 EET

Χωρίς παρατράγουδα η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα

eurokinissi

Δίχως παρατράγουδα ολοκληρώθηκε η φετινή μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η οποία διεξήχθη στο Σύνταγμα.

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νικος Φίλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος καθώς επίσης και εκπρόσωποι της εκκλησίας.

«Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι ζωντανό, είναι μήνυμα κατά του ναζισμού, κατά του ρατσισμού, κατά του πολέμου», τόνισε σε δηλώσεις του o Νίκος Φίλης.

Επίσης, ο υπουργός χαρακτήρισε το μήνυμα της σημερινής επετείου «επίκαιρο» καθώς «χιλιάδες πρόσφυγες χτυπούν την πόρτα της Ευρώπης».

«Η Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Φίλης, «κάνει ο,τι μπορεί, πιστή στην δημοκρατικής παράδοσή της. Γνωρίζει από προσφυγιά και γνωρίζει να ανταποκρίνεται όταν η ιστορία το απαιτεί».

Ακόμη, ο κ. Φίλης συνεχάρη τα παιδιά που παρέλασαν και τους δασκάλους τους και ανέφερε ότι θεμέλιο της δημοκρατίας είναι το δημόσιο σχολείο.

«Οφείλουμε να το ενισχύσουμε και να το εμπιστευτούμε», πρόσθεσε.

Εξάλλου, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης, ανέφερε ότι «στα παιδιά που παρέλασαν σήμερα η Πολιτεία χρωστάει μια Παιδεία που προάγει τις ίσες ευκαιρίες και την αξιοκρατία. Διότι μόνο με ελευθερία και με αλληλεγγύη οι κοινωνίες και τα έθνη προοδεύουν και γράφουν έπη».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος στις δηλώσεις του άφησε αιχμές για τα επεισόδια που γίνονταν κατά το παρελθόν στις παρελάσεις: «Χαίρομαι πάρα πολύ που επιτέλους κάνουμε τις εθνικές μας επετείους χωρίς επεισόδια. Και αυτό γιατί όσοι τα προκαλούσαν τώρα πια είναι πλειοψηφία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ανέφερε ότι «απέναντι στους μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλασαν σήμερα η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να δημιουργήσει μια νέα Ελλάδα. Τότε είπαμε όχι στο φασισμό, τώρα πρέπει να πούμε ναι στο ευρώ, ναι στην Ευρώπη, ναι στις μεταρρυθμίσεις», επισήμανε ο κ. Λεβέντης.

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης δήλωσε: «Η σημασία του αντιφασιστικού αγώνα είναι και πάλι σήμερα επίκαιρη. Η ενότητα και ο ενθουσιασμός που επέδειξε τότε ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι παράδειγμα και για τη σημερινή, κρίσιμη περίοδο».

Δείτε φωτογραφίες

Photo gallery Μαθητική παρέλαση 28η Οκτωβρίου See Gallery