ΔΙΕΘΝΕΣ
30/10/2015 16:12 EET | Updated 30/10/2015 16:13 EET

Βρετανός βρήκε τον σωσία του μέσα σε αεροπλάνο

Twitter

Δύο άγνωστοι μεταξύ τους γενειοφόροι άνδρες που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό συναντήθηκαν τυχαία σε μια πτήση.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο Twitter από μια γυναίκα ονόματι Lee Beatie και αμέσως έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

«Ο άνδρας στα δεξιά είναι ο άνδρας της φίλης μου. Ο άλλος στα αριστερά είναι ένας ΑΓΝΩΣΤΟΣ άνδρας που γνώρισε σε μια πτήση χθες το βράδυ», γράφει στη λεζάντα η Beattie από το Λονδίνο.

Σύντομα ένας τρίτος γενειοφόρος κοκκινομάλλης από την Σκωτία δημοσίευσε την φωτογραφία του, καθώς είχε πολλές ομοιότητες με τους άλλους δύο άνδρες που συναντήθηκαν στο αεροπλάνο.

Όπως αναφέρει ο Independent, την εποχή των κοινωνικών δικτύων, όλο και περισσότεροι άνθρωποι συναντούν τον σωσία τους. Πρόσφατα μάλιστα δύο γυναίκες που μοιάζουν με δίδυμες συναντήθηκαν τυχαία σε ένα Πανεπιστήμιο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι επιστήμονες έχουν τονίσει ότι είναι στατιστικά δυνατό δύο άνθρωποι να μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, χωρίς να είναι δίδυμοι. Όπως τόνισε η Daniele Podini από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, το γεγονός ότι τα γονίδιά μας συνδυάζονται τυχαία σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων στον πλανήτη, κάνει την ύπαρξη των «doppelgangers» δυνατή.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν βλέπουμε όλοι οι άνθρωποι τους άλλους με τον ίδιο τρόπο, γεγονός που κάνει αυτή την θεωρία λιγότερο αξιόπιστη. Όπως τονίζει η Daniele Podini, όταν κάποιος μας καθοδηγεί στο συμπέρασμα ότι δύο άνθρωποι είναι ίδιοι, τότε εμείς δίνουμε έμφαση στις ομοιότητές τους. Οι πιθανότητες να καταλήξουμε ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι ίδιοι, αυξάνονται.