ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/10/2015 09:42 EET | Updated 30/10/2015 09:42 EET

«Το ταξίδι». Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ των Γιατρών του Κόσμου για τους πρόσφυγες

youtube

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ 11λεπτης διάρκειας έδωσαν στη δημοσιότητα οι Γιατροί του Κόσμου το οποίο δείχνει τις προσπάθειες που καταβάλλουν προκειμένου να βοηθήσουν τους χιλιάδες ανθρώπους που καταφτάνουν καθημερινά στη χώρα μας.

Μέσα από το ντοκιμαντέρ αντιλαμβάνεται κανείς το δράμα που περνούν οι άνθρωποι αυτοί και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλον οι ΓτΚ της Ελλάδος.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μία ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α. Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή).

Σε αυτά τα 25 χρόνια λειτουργίας τους περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, Αλγερία, Τανζανία, Ουγκάντα...

Στο πεδίο των αποστολών, οι Γιατροί του Κόσμου συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Δείτε το βίντεο: