ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/11/2015 17:57 EET | Updated 02/11/2015 18:17 EET

Το αεροσκάφος που θα ταξιδεύει με ταχύτητα πέντε φορές πάνω από το φράγμα του ήχου

youtube

Πως θα σας φαινόταν εάν μπορούσατε να ταξιδεύετε με κάποιο αεροσκάφος με ταχύτητες οι οποίες είναι πέντε φορές μεγαλύτερες από το φράγμα του ήχου και να φτάνατε στην Νέα Υόρκη μέσα σε λίγες ώρες; Σίγουρα ακούγεται σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμως δεν είναι.

Η ΒΑΕ Systems είναι μια βρετανική εταιρία η οποία εξειδικεύεται στο χώρο της ασφάλειας και της αεροδιαστημικής. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η εταιρία έχει επενδύσει στην κατασκευή μίας μηχανής η οποία θα εκμηδενίσει τις αποστάσεις από τις αερομεταφορές. Όπως μεταδίδει η Daily Mail, θα μπορεί για παράδειγμα να μεταφέρει επιβάτες από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Το όλο κόνσεπτ περιλαμβάνει την ανάπτυξη μιας τουρμπίνας η οποία αφορά δύο τεχνολογίες. Οι επαναστατικές τεχνολογίες αυτές θα μπορούν σύμφωνα με το δημοσίευμα να επιτρέψουν σε ένα αεροσκάφος να απογειωθεί από έναν διάδρομο και να επιταχύνει έως πέντε παραπάνω από την ταχύτητα του ήχου. Στη συνέχεια θα μπορεί να μεταβεί σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή του πυραύλου λίγο πριν τεθεί σε τροχιά.

Η σχεδιαζόμενη τεχνολογία θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να στείλει δορυφόρους στο διάστημα.

Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να δημιουργήσει, σύμφωνα με το δημοσίευμα ένα νέο αεροσκάφος το οποίο θα ονομάζεται «Lapcat» το οποίο και θα μείωνε δραματικά τους χρόνους που απαιτούνται για την πραγματοποίηση πτήσεων.

Η ταχύτητά του μάλιστα θα μπορεί να είναι δυόμιση φορές μεγαλύτερη από αυτή ενός αεροσκάφους τύπου «Κονκόρντ».

Δείτε το σχετικό βίντεο: