Επί ποδός η ΕΛΑΣ για την αποτροπή «ραντεβού θανάτου» ανάμεσα σε χούλιγκαν του Ολυμπιακού και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Επί ποδός η ΕΛΑΣ για την αποτροπή «ραντεβού θανάτου» ανάμεσα σε χούλιγκαν του Ολυμπιακού και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Vladimir Rys Photography via Getty Images

Στο πόδι βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις της Αττικής για την αποτροπή τυχόν «ραντεβού θανάτου» ανάμεσα σε Έλληνες χούλιγκαν και οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που βρίσκονται στην Αθήνα για τον αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό για το Champion League αύριο, Τετάρτη.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι στην πρωτεύουσα βρίσκονται τουλάχιστον 200 φανατικοί Κροάτες φίλαθλοι της Ντιναμό. Έντονη είναι η ανησυχία συμμετοχής στα «ραντεβού θανάτου» Σέρβων χούλιγκαν που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν αναπτύξει στενές σχέσεις με οπαδούς του Ολυμπιακού.

Στα Τέμπη συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης 41 οπαδοί –ανάμεσά τους πολλοί Σέρβοι- που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι «αδελφοποιημένοι» με χούλιγκαν των «ερυθρολεύκων» και κατέβαιναν στην Αθήνα για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντιναμό. Στην κατοχή τους βρέθηκαν «πολεμοφόδια», όπως ρόπαλα και σιδερένιες βέργες.

«Αυτό που φοβόμαστε είναι ιδιότυπες συμμαχίες ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους οπαδούς. Συνεργασίες για ‘πόλεμο’ ανάμεσα σε Ολυμπιακούς και Σέρβους με αντίπαλο Παναθηναϊκούς και Κροάτες», αναφέρει αστυνομική πηγή.

Για το λόγο αυτό έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας με μυστικούς αστυνομικούς και ένστολους να βρίσκονται σε επιφυλακή. Παράλληλα, αρμόδιοι αξιωματικοί «σαρώνουν» το διαδίκτυο για να προλάβουν τυχόν «διαδικτυακά ραντεβού» ανάμεσα σε χούλιγκαν. Στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» θα γίνονται έλεγχοι για τον εντοπισμό ατόμων που μπορεί να επιχειρήσουν να μπουν στο γήπεδο χωρίς γνήσιο εισιτήριο.

Δημοφιλή