ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/11/2015 11:19 EET | Updated 07/11/2015 11:20 EET

Πλοίο με λαθραία τσιγάρα στα ανοικτά της Ιεράπετρας

Eurokinissi

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων μετέφερε το φορτηγό πλοίο «Rosetta», με σημαία Τανζανίας και επταμελές πλήρωμα αλλοδαπών, που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 5,5 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας Λασιθίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, αεροσκάφος του Λιμενικού εντόπισε πρώτες βραδινές ώρες χθες (Παρασκευή) φορτηγό πλοίο, να εκφορτώνει ποσότητα λαθραίων τσιγάρων σε αλιευτικό σκάφος.

Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση ακινητοποίησής του, από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη πληρώματος του οποίου επιβιβάστηκαν στο πλοίο «ROSETTA» και διαπίστωσαν ότι στα δύο από τα τέσσερα εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε περιέχονταν λαθραία τσιγάρα.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε το αλιευτικό σκάφος που έπλεε χωρίς να φέρει αλιευτικά εργαλεία, κοντά στο φορτηγό.

Ακολούθως σε ελέγχους που έγιναν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας, εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή όρμου Μακρύ Γιαλού και περισυλλέγησαν 2.092 κούτες τσιγάρων οι οποίες είχαν απορριφθεί στη θάλασσα λίγη ώρα νωρίτερα, από τα δύο μέλη του πληρώματος του αλιευτικού, τα οποία συνελήφθησαν.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε σε αύλειο χώρο αγροικίας, όπου σύμφωνα με το πλήρωμα του αλιευτικού θα εκφορτώνονταν ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων, εντοπίστηκαν σταθμευμένα δύο φορτηγά οχήματα τα οποία διέθεταν ιμάντα φόρτωσης εμπορευμάτων με μηχανισμό και τρία άτομα τα οποία συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προς εντοπισμό τυχόν άλλων εμπλεκομένων ατόμων.