ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/11/2015 15:30 EET | Updated 08/11/2015 16:17 EET

Απάντηση Πανούση στον Τσίπρα για τις καταγγελίες: Δευτέρα θα πάω στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Nikos Libertas / SOOC

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση μετά στις καταγγελίες του περί πολιτικών που σχετίζονται με τρομοκράτες και απειλούν τη ζωή του.

«Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στην Δικαιοσύνη», αναφέρει η τριών γραμμώνανακοίνωση του Μαξίμουγια τα όσα είπε ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή του.

Την Δευτέρα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Πανούσης

Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάννη Πανούση. Όπως μετέδωσε το Mega, ο κ. Πανούσης δήλωσε σχετικά:

«Τα περισσότερα από τα στοιχεία που κατέχω είχαν γνωστοποιηθεί στον πρωθυπουργό εδώ και 4 μήνες κατά δήλωση του κ. Γιάννη Ρουμπάτη. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση ενώ πολλά από τα αναφερόμενα στα έγγραφα πρόσωπα “κοσμούν” και πάλι πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέθεσα στο συμβολαιογράφο τα σχετικά στοιχεία διότι πιστεύω ότι καταρχήν το θέμα είναι πολιτικό» και συνεχίζει: «Προφανώς, εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί σκόπιμο να τα καταθέσω στον εισαγγελέα, αυτό και θα πράξω τις επόμενες μέρες». Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη καταλήγει λέγοντας: «Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός θέλει να δει στις εφημερίδες τα ονόματα των εμπλεκόμενων, τα οποία ασφαλώς και θα διαρρεύσουν, όχι με δική μου ευθύνη. Μάλλον αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα. Και αυτό ήθελα να αποφύγω. Εκτός κι αν τον ίδιο "βολεύει" η εκκαθάριση του τοπίου».

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε στον ΣΚΑΙ, ο πρώην υπουργός θα μεταβεί αύριο κιόλας, Δευτέρα, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Βασίλη Αλεξανδρή.

Mε νέα ανακοίνωση απάντησε εκ νέου το Μέγαρο Μαξίμου στην οποία σε πιο αυστηρό τόνο απαντά στην... απάντηση του κ. Πανούση:

«Η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα. Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου».