ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/11/2015 17:00 EET | Updated 09/11/2015 18:35 EET

Συνεχίζει η κόντρα Μαξίμου-Πανούση: Επί 7 μήνες δεν είχε ενημερώσει ούτε την κυβέρνηση ούτε τη δικαιοσύνη για τα όσα καταγγέλλει

Nikos Libertas / SOOC

Με μια νέα σκληρή δήλωση, η κυβέρνηση δίνει συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή τις καταγγελίες του πρώτην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση. Ο κ. Πανούση το πρωί κατέθεσε στοιχεία στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με τις καταγγελίες στις οποίες προέβη τις προηγούμενες ημέρες για σχέσεις πολιτικών προσώπων με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, προσπάθειες εξόντωσής τους και διαφθορά στους κόλπους της ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, η κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, τόνισε: «Ο κ. Πανούσης θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει. Αντ’ αυτού μοιράζει “διαλόγους” στα μέσα ενημέρωσης». Και πρόσθεσε: «Πρέπει ακόμα να εξηγήσει γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται. Είμαι βέβαιη ότι η δικαιοσύνη θα διερευνήσει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης».

Από την πλευρά του, ο νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επεσήμανε ότι δεν πιστεύει ότι κινδυνεύει η ζωή του Γ. Πανούση «όπως δεν κινδυνεύει και η ζωή κάποιου άλλου πολίτη γιατί αν κινδύνευε θα είχαμε πάρει τα ανάλογα μέτρα».

Σε παρεμφερές ύφος κινήθηκε και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου χαρακτηρίζονται «χυδαίες» οι καταγγελίες περί διασύνδεσης στελεχών του κόμματος με την τρομοκρατία.

Αναλυτικότερα, τονίζουν τα εξής:

«Ο κ.Πανούσης κατέθεσε σήμερα στη δικαιοσύνη μετά από προτροπή της κυβέρνησης. Είχε προλάβει να δώσει συνέντευξη σε ουκ ολίγα ΜΜΕ, προσπαθώντας να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένας πρώην υπουργός δημοσιοποιεί εκ των υστέρων τόσο σοβαρές καταγγελίες. Ανεξάρτητα, όμως, από τους λόγους αυτής της «καθυστέρησης», θέλουμε να τονίσουμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες».

Sponsored Post