ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/11/2015 09:01 EET | Updated 12/11/2015 09:01 EET

Πατέρας Άρης: Από πιλότος σε κατασκοπικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, ορθόδοξος ιερέας στο Σαν Φρανσίσκο

Father Aris - Greeks Gone West από HuffPost_Greece

Ο Πατέρας Άρης είναι ο ιερέας στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδος στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια από τον Ιούνιο του 2008. Έχει διευθύνει ασκήσεις προσευχής νέων και ενηλίκων και καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, ενώ είναι υπεύθυνος για την έγκριση της διδακτέας ύλης σε προγράμματα κατασκηνώσεων, αλλά και των οδηγών για μικρές ομάδες συζήτησης. Τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στην μελέτη της ανάπτυξης και της ανανέωσης της εκκλησίας. Του αρέσει να μαθαίνει νέες γλώσσες, ενώ ξέρει εδώ και πολλά χρόνια να παίζει κιθάρα. Έχει δύο παιδιά μαζί με την Πρεσβυτέρα Valerie.

Με δικά του λόγια

Ο ιερέας που ήταν αξιωματικός

«Στην ηλικία των 17 κατατάχθηκα στη Ναυτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτείων αποφοίτησα το 1978 και εργάστηκα επτά χρόνια ως αξιωματικός. Ήμουν πιλότος σε αεροσκάφη που παρακολουθούσαν υποβρύχια στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, κατασκόπευαν ρωσικά υποβρύχια και έπαιρναν φωτογραφίες από ρωσικά πλοία. Στο τέλος της θητείας μου εκπαίδευα χειριστές

αεροσκαφών, που ήταν πολύ διασκεδαστικό».

Η πραγματική κατεύθυνση της ζωής του

«Ανακάλυψα ότι η Ναυτική Ακαδημία είναι ένα σταυροδρόμι των ΗΠΑ, με ανθρώπους που προέρχονται από κάθε χώρο. Όσο ήμουν εκεί ανακάλυψα εκ νέου την Εκκλησία. Εκείνη την εποχή η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στεγαζόταν πολύ κοντά στη Ναυτική Ακαδημία. Καθ΄όλη τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας, είχα το προνόμιο να βρίσκομαι κοντά σε καλές εκκλησίες και ιερείς. Μετά από λίγο έγινε ξεκάθαρο ότι αυτή ήταν η πραγματική κατεύθυνση της ζωής μου».

Τι του αρέσει στη δουλειά του

«Αυτό που μου αρέσει στη δουλειά μου είναι ότι κάθε μέρα είναι ξεχωριστή και αυτό είναι πραγματικά απολαυστικό. Τις μέρες που δεν έχω λειτουργία, υποδέχομαι κόσμο στο γραφείο μου που έρχεται να με δει για προσωπικά ζητήματα ή εξομολογήσεις. Άλλες φορές επισκέπτομαι ο ίδιος αρρώστους στο σπίτι τους ή στο νοσοκομείο ή ετοιμάζω το υλικό για κήρυγμα, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες δραστηριότητες που οργανώνουμε».

Δείτε το επόμενο επεισόδιο του Greeks Gone West τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου