ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/11/2015 07:18 EET | Updated 12/11/2015 07:18 EET

Κερέ: Δεν θα είναι εύκολη η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

BORIS ROESSLER via Getty Images
Renovation works are under way on the statue of the Euro logo in front of the former headquarters of the European Central Bank (ECB) in Frankfurt am Main, western Germany, on July 9, 2015. AFP PHOTO / DPA / BORIS ROESSLER +++ GERMANY OUT (Photo credit should read BORIS ROESSLER/AFP/Getty Images)

Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα «δεν θα είναι εύκολη», ωστόσο καταγράφεται μια «θετική δυναμική» στην ελληνική οικονομία από το καλοκαίρι, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Figaro ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ερωτηθείς σχετικά με την Ελλάδα, όπου εντείνεται η κοινωνική δυσαρέσκεια, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και το «κουαρτέτο» (ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ, ΕΜΣ) για ορισμένα από τα στοιχεία του νέου προγράμματος στήριξης το οποίο συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, ο Κερέ επισήμανε ότι «κανένας δεν είχε πει ότι θα είναι εύκολο» να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που καλείται να προωθήσει η Αθήνα. «Εντούτοις, καταγράφεται μια θετική δυναμική από τον Ιούλιο που αρχίζει να φέρνει καρπούς», πρόσθεσε ο Κερέ στη Φιγκαρό.