ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/11/2015 10:40 EET | Updated 13/11/2015 10:40 EET

Βίντεο με βιασμούς παιδιών από ζώα διακινούσαν στο διαδίκτυο δύο Έλληνες

George Doyle via Getty Images
black and white view of a young girl (6-7) sitting in a corner covering her face with her hands

Φρικτά βίντεο με βιασμούς παιδιών από ζώα κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο δύο Έλληνες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν την εμπλοκή δύο ατόμων, ηλικίας 36 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για την περίπτωση του 36χρονου διενεργήθηκαν διαδικτυακές έρευνες, σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P. Πρόκειται για σοκαριστικά βίντεο με απάνθρωπους βιασμούς παιδιών, κάτω των 8 ετών, από άνδρες αλλά και από ζώα.

«Τα βίντεο αυτά γυρίζονται σε περιοχές όπως οι Φιλιππίνες. Δεν παράγονται τέτοια βίντεο στην Ελλάδα. Οι κάτοχοί τους ανήκουν στη χειρότερη κατηγορία παιδόφιλων. Είναι άρρωστα άτομα που είναι επικίνδυνα», λέει αστυνομική πηγή.

Συγκεκριμένα, κατά τον διαδικτυακό έλεγχο και την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης βρέθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της Ελληνικής επικράτειας, που κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων (οπτικοακουστικό υλικό-video).

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Άμεσα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και ταυτοποίησε ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στον 36χρονο.

Ακολούθως, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβη στις 10-11-2015 στην οικία του 36χρονου και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διεξήγαγε νομότυπη έρευνα στα ψηφιακά μέσα που κατείχε. Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 36χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις και βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία με σκληρότατο οπτικοακουστικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν ανήλικα παιδιά, ηλικίας έως και έξι ετών περίπου, σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες, καθώς επίσης και σε σεξουαλικές πράξεις με ζώα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (laptop), που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Στη δεύτερη περίπτωση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που εδρεύει στις Η.Π.Α., ότι χρήστες του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, κάνοντας χρήση 30 ηλεκτρονικών ιχνών, διαπιστώθηκε ότι κατέχουν και έχουν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την Άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Άμεσα διεξήχθη ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε πλήθος ηλεκτρονικών ιχνών σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στον 21χρονο.

Σε έρευνα που έγινε χθες στην οικία του 21χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι (δύο εσωτερικοί και ένας εξωτερικός), καθώς και εξωτερικό μέσα αποθήκευσης δεδομένων (USB).

Από τον επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν περίπου 50.000 χιλιάδες αρχεία με «σκληρό» οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες – βίντεο) παιδικής πορνογραφίας, που αναπαριστούσαν σεξουαλικές πράξεις ανηλίκων κάτω των 15 ετών, είτε με έτερους ανήλικους είτε με ενήλικους.

Επιπλέον, ανεβρέθηκε εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό, μέσω του οποίου ο 21χρονος είχε πρόσφορο προς θέαση υλικό πορνογραφίας ανηλίκων προς χρήστες συγκεκριμένης ιστοσελίδας και το οποίο του παρείχε τη δυνατότητα να κρατάει είτε στιγμιαίες απεικονίσεις (print screens) είτε βίντεο από τους τυχαίους χρήστες, που συνδέονταν μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν και στις δύο περιπτώσεις, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους εξέταση.

Οι δύο ημεδαποί, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.