ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/11/2015 12:51 EET | Updated 15/11/2015 13:55 EET

Μεϊμαράκης: Να πάρει ο πρωθυπουργός θέση, να ξεκαθαρίσει τις «κόκκινες» γραμμές, πριν πάει στην Τουρκία

Οι εθνικές μας «κόκκινες» γραμμές είναι αδιαπραγμάτευτες, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πριν από το ταξίδι του στην Τουρκία να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του.

Ειδικότερα ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να  ξεκαθαρίσει ότι οι δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων δεν ισχύουν και ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κοινές περιπολίες με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Επίσης,  κατέστησε σαφές ότι θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι πως τα hot spots που αφορούν στον έλεγχο, την καταγραφή  και την ταυτοποίηση των προσφύγων πρέπει να γίνουν στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα.

«Να πάρει ο Πρωθυπουργός θέση. Να δώσει την άποψη της κυβέρνησής του και την ελληνική άποψη.  Πριν πάει στο ταξίδι του στην Τουρκία. Οφείλει να έρθει στη Βουλή ή οφείλει με δημόσια τοποθέτηση να ξεκαθαρίσει ότι οι “κόκκινες” γραμμές μας, οι εθνικές μας γραμμές, που όλες οι πολιτικές δυνάμεις πιστεύουμε και στηρίζουμε και που έχει χυθεί αίμα των προγόνων μας για να γραφτεί η ελληνική Ιστορία και να είμαστε ελεύθεροι, σε αυτές τις “κόκκινες” γραμμές δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Δεν είναι αυτές οι “κόκκινες” γραμμές όπως τις έλεγε για το μνημόνιό του. Είναι οι εθνικές “κόκκινες” γραμμές, είναι και για εμάς “κόκκινες” γραμμές» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτό και πιστεύω, πρώτον: Πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι οι δηλώσεις Φίλη δεν ισχύουν και ήταν Γενοκτονία, όπως είχε ομόφωνα πει η Βουλή το ’94. Να μη στέλνει ενδοτικό μήνυμα πριν από την επίσκεψή του. Δεύτερον: Πιστεύω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν κοινές περιπολίες φύλαξης των συνόρων με την Τουρκία. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει δεκτό και δεν πρέπει να γίνει δεκτό και τρίτον: Η γνώμη της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι τα hot spots δεν μπορεί να γίνουν στην Ελλάδα πλέον. Πρέπει να γίνουν στην Τουρκία και εκεί να υπάρχει ο έλεγχος και η ταυτοποίηση και η καταγραφή». 

Επιπλέον ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως επισήμανε  μεταλλάχθηκε πολιτικά από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, αφού από το «όχι σε όλα», έχει περάσει στο «ναι σε όλα». Επανέλαβε, ότι η Νέα Δημοκρατία με πρόεδρο τον ίδιο δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα νέο φόρο.

Ακόμη δήλωσε πως είναι υπερήφανος για την Ιστορία της Νέας Δημοκρατίας και το έργο που έχει προσφέρει στην Ελλάδα και κάλεσε τις Νεοδημοκράτισες και  τους Νεοδημοκράτες να δώσουν μαζικό παρών στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Τέλος αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι είπε πως πρέπει να ξαναδούμε όλα τα ζητήματα τις ευρωπαϊκής ασφάλειας όπως και πώς θα συνεννοηθούμε ακόμα καλύτερα, ώστε να μην υπάρχει ο φόβος πάνω από τον Ευρωπαίο πολίτη.

«Γιατί το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα, ήταν χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, στον πολιτισμό της, στην ενοποίησή της, στην προσπάθειά της για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους Ευρωπαίους» είπε και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και τον γαλλικό λαό.

Το αισθάνομαι, μάλιστα, ως ιδιαίτερη τιμή και ανάγκη να το κάνουμε αυτό όχι μόνο ως Ελλάδα και ένας πολιτικός οργανισμός που θέλει να στείλει τα συλλυπητήριά του, αλλά ως Νέα Δημοκρατία που έχει χτυπηθεί από την τρομοκρατία και έχει θρηνήσει θύματα από την τρομοκρατία. Ως ένας πολιτικός οργανισμός που στάθηκε πάντα πρωτοπόρος στους αγώνες κατά της τρομοκρατίας και υπέρ της ελευθερίας του ανθρώπου και της Δημοκρατίας» κατέληξε.