11 παράδοξα που θα σας συμβούν μόλις αποφασίσετε να ξεκινήσετε δίαιτα

11 παράδοξα που θα σας συμβούν μόλις αποφασίσετε να ξεκινήσετε δίαιτα
Keep Out of Refrigerator
Siede Preis via Getty Images
Keep Out of Refrigerator

Η στιγμή που κάποιος αποφασίζει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του είναι κομβική. Είτε πρόκειται για διατροφή, είτε για γυμναστική, είτε για διακοπή καπνίσματος ή ακόμα και για όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα, η στιγμή της απόφασης είναι σημαντική. Κρύβει μέσα της όλο τον δυναμισμό και την ένταση που έχετε μέσα σας, με αποτέλεσμα να σας κάνει να νιώθετε σούπερ ήρωες!

Αν, λοιπόν, έχετε αποφασίσει να κάνετε δίαιτα και να ακολουθήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και είστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτή σας την απόφαση, θα έρθει μία στιγμή που όλα θα καταστραφούν σαν χάρτινος πύργος, αφού με μαθηματική ακρίβεια, πρόκειται να σας συμβούν κάποια από τα παρακάτω ευτράπελα.

Μην πτοηθείτε, όμως! Το κεφάλι ψηλά και συνεχίστε την προσπάθειά σας.

1. Την πρώτη μέρα της δίαιτας κάποιος στο γραφείο/δουλειά θα γιορτάζει ή θα έχει γενέθλια και θα φέρει γλυκά ή οι συνάδελφοί σας θα αποφασίσουν να παραγγείλουν πίτσες.

2. Στην κουζίνα όλοι θα τρώνε λαχταριστά φαγητά, όπως μακαρονάδες, κινέζικο, σουβλάκια και πατάτες τηγανιτές.

3. Μόλις κάποιος δει ότι τρώτε μπρόκολο με κρέας για μεσημεριανό και φρούτο για σνακ, θα ανησυχήσει φοβερά για την υγεία σας και ότι κάνετε υπερβολές. Το πιο πιθανό είναι να σας συμβουλεύσει φιλικά ότι στην ζωή χρειάζονται «όλα με μέτρο». Το παράδοξο είναι ότι δεν σας είχε πει ποτέ κάτι αντίστοιχο όταν τρώγατε κάθε μέρα πίτσα και σοκολάτες.

4. Αντίστοιχα, αν ξεκινήσετε γυμναστική (οποιαδήποτε σωματική άσκηση για την ακρίβεια) θα σας πει ότι δεν κάνει να το κάνετε κάθε μέρα ή ότι θα τραυματιστείτε. Σίγουρα ο καναπές σας δεν είχε αντίστοιχο κίνδυνο.

5. Θα αρχίσετε να ανεβαίνετε κάθε μέρα στην ζυγαριά, και δύο φορές την ημέρα.

6. Θα περιμένετε από την πρώτη εβδομάδα να σας πουν όλοι πόσο έχετε αδυνατίσει. Να θυμάστε, όμως, ότι κανείς, εκτός από καμία θεία, δεν σας είπε ποτέ ότι παχύνατε.

7. Θα αρχίσετε να ψάχνετε συνταγές στο διαδίκτυο για υγιεινές συνταγές.

8. Θα μάθετε τι είναι η κινόα.

9. Θα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε σε όλα την κινόα. Σε σαλάτες, σε σούπες, ακόμα και τα γεμιστά.

10. Επειδή σίγουρα θα σας πιάσει λιγούρα για γλυκό, θα ανακαλύψετε ότι η μαύρη σοκολάτα δεν είναι και τόσο άσχημη.

11. Όταν θα πάτε καλεσμένοι σε κάποιο σπίτι, θα αρχίσουν όλοι να κουνάνε τα κομμάτια πίτσα μπροστά σας και να σας λένε «ένα κομματάκι δεν πειράζει» ή «ένα κομμάτι είναι μην είσαι υπερβολικός/ή». Βέβαια, ποτέ κανείς δεν είχε φέρει μπροστά σας ένα μπρόκολο για να σας δελεάσει.