ΔΙΕΘΝΕΣ
19/11/2015 03:31 EET | Updated 19/11/2015 03:31 EET

Ποιες μουσουλμανικές χώρες υποστηρίζουν περισσότερο το ISIS;

John Moore via Getty Images
DEREK, SYRIA - NOVEMBER 08: Residents watch as a funeral procession passes by carrying the bodies of eight members of the People's Protection Units (YPG), to a martyrs' cemetery on November 8, 2015 in Derek, Rojava, Syria. Seven of the eight soldiers buried were killed in an ISIL car bomb attack during an ongoing YPG offensive near Hassaka. The predominantly Kurdish region of Rojava in northeast Syria has become a bulwark against the Islamic State. Their armed forces, with the aid of U.S. airst

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι από ευρωπαίους τζιχαντιστές, πολλοί άρχισαν να κατηγορούν όλη την μουσουλμανική κοινότητα για τις ριζοσπαστικές απόψεις των δραστών. Δημοσιογράφοι του CNN δεν δίστασαν μάλιστα να ανακρίνουν ιδρυτή αντιισλαμοφοβικής οργάνωσης στη Γαλλία, ζητώντας του να απολογηθεί για τις τρομοκρατικές ενέργειες της Παρασκευής.

Παρόλα αυτά η πλειοψηφία των μουσουλμάνων είναι αντίθετη σε αυτές τις επιθέσεις αλλά και τις ακραίες διδασκαλίες των ισλαμιστών, σύμφωνα με έρευνα του Ερευνητικού Κέντρου Pew. Την άνοιξη του 2015 οι ερευνητές διεξήγαγαν δημοσκοπήσεις σε χώρες με ισχυρή μουσουλμανική παρουσία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, σε καμία χώρα οι υποστηρικτές του Ισλαμικού κράτους δεν ξεπέρασαν το 15%.

Στο Λίβανο, κανένας από τους ερωτηθέντες δεν απάντησε λέγοντας ότι υποστηρίζει τους Ισλαμιστές, ενώ στην Ιορδανία μόλις το 1% έχει θετική άποψη για την συγκεκριμένη οργάνωση. Οι χώρα όπου το ISIS είναι περισσότερο επιθυμητό είναι η Νιγηρία (14%). Στο Πακιστάν το 62% των ερωτηθέντων απάντησε «δεν ξέρω/ δεν απαντώ», όμως μόλις το 9% παραδέχτηκε ότι υποστηρίζει την οργάνωση.

Sponsored Post