ΔΙΕΘΝΕΣ
20/11/2015 07:04 EET | Updated 20/11/2015 08:42 EET

Στη γυναίκα καμικάζι ανήκει το πτώμα στο διαμέρισμα των βομβιστών στο Σεν Ντενί

KENZO TRIBOUILLARD via Getty Images
Forensics of the French police are at work outside a building in the northern Paris suburb of Saint-Denis, on November 19, 2015, where French Police special forces raided an appartment the day before, hunting those behind the attacks that claimed 129 lives in the French capital five days ago. French police said the assault had concluded on an apartment in northern Paris on Wednesday in which at least two jihadists were killed and seven arrested. AFP PHOTO/KENZO TRIBOUILLARD (Photo credit should read KENZO TRIBOUILLARD/AFP/Getty Images)

Kαι τρίτο πτώμα, που ανήκει σε γυναίκα, βρέθηκε στο διαμέρισμα στο Σεν Ντενί, όπου η αντιτρομοκρατική της Γαλλίας έκανε έφοδο σκοτώνοντας τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εισαγγελία του Παρισιού.

Οι αρχές έκαναν λόγο μέχρι στιγμής για τουλάχιστον δύο νεκρούς, ένας από τους οποίους είναι ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ που θεωρείται ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι. Το πτώμα μιας γυναίκας βρέθηκε μέσα στα ερείπια τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όπως και μια τσάντα που περιέχει ένα διαβατήριο στο όνομα της Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, μιας 26χρονης ξαδέλφης του Αμπααούντ, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Η αστυνομία ταυτοποίησε ήδη το παραμορφωμένο πτώμα του Αμπααούντ. Ο θάνατος του βελγο-μαροκινού τζιχαντιστή μέσα στο διαμέρισμα επιβεβαιώθηκε χθες. Η αναγνώριση των άλλων δύο πτωμάτων είναι σε εξέλιξη.

"Ανθρώπινα μέλη που ανήκουν κατά τα φαινόμενα" σε άλλον άνδρα έχουν βρεθεί και η διαδικασία αναγνώρισής του είναι σε εξέλιξη, πρόσθεσε δικαστική πηγή.

Οι ερευνητές συνεχίζουν να αναζητούν τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, έναν από τους δράστες των επιθέσεων στο κέντρο του Παρισιού και στο Στάδιο της Γαλλίας στο Σεν Ντενί πριν από μια εβδομάδα.

Είναι πεπεισμένοι ότι ο αδελφός του, ο Μπραχίμ, ήταν στην ομάδα που πραγματοποίησε τις επιθέσεις σε υπαίθρια καφέ και εστιατόρια, πριν ανατιναχθεί στη λεωφόρο Βολτέρ, πριν από την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν.

Έρευνες της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν χθες στο Ονέ-σου-Μπουά, στην περιοχή του Παρισιού, μέσα στο διαμέρισμα της μητέρας της Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, η οποία πιθανόν πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε μέσα στο διαμέρισμα στο Σεν Ντενί κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΕΙΣ: Hasna Ait Boulahcen: Η πρώτη Ευρωπαία καμικάζι δεν είχε ανοίξει ποτέ το Κοράνι και ζούσε κατά τον δυτικό τρόπο ζωής